Væghængt eller stående toilet?

Det mest centrale element i badeværelset er toilettet. Toiletter fås i en stående og en væghængt udgave og med mere eller mindre variation i forhold til form og farve.
Kontakt os i dag for inspiration og vejledning.

Udfyld formularen og lad os tage en snakarrow

Nyd gavn
af vores erfaring

Skal vi lave dit nye badeværelse?

Badeværelset er et af boligens dyreste rum. Det er de forholdsvis mange installationer og særlige materialer, der hæver prisen på badeværelser.

Investeringen skal holde i mange år, og det giver derfor god mening at tænke klassisk, når du lægger dig fast på indretning og materialer til dit badeværelse.

Mangler du inspiration og gode råd til dit nye badeværelse, er du altid velkommen til at kontakte din tømrer hos Egerbyg.

Væghængt eller stående toilet?

Det mest centrale element i badeværelset må siges at være toilettet. Toiletter fås i en stående og en væghængt udgave og med mere eller mindre variation i forhold til form og farve.

Der kan være små forskelle på de forskellige modeller, men uanset designet, består de alle af en cisterne, der indeholder vandet til at skylle ud med samt toiletbræt og sæde.

Toilettet forbindes til kloakken af en faldstamme, som leder efterladenskaberne væk og toilettets vandlås sikrer badeværelset mod ubehagelig kloaklugt.

Farvet eller hvidt porcelæn

Et farvet toilet kan måske være fristende og et frisk pust, men din tømrer anbefaler, at du holder dig til det klassiske hvide porcelæn.

På den måde vælger undgår du at blive træt af dit valg efter nogle få år og står du overfor et salg, kan eventuelle købere for de flestes vedkommende bedst lide et klassisk toilet.

Tidligere så man ofte en adskillelse af cisternen og toiletkummen, men i dag er disse to dele oftest bygget sammen. Det væghængte toilet har ofte cisternen indbygget i væggen, hvilket måske nok gør toilettet mere diskret, men som omvendt besværliggør reparationer.

Hvor meget plads skal du beregne til toilettet?

En god rettesnor er, at du skal have 110 cm foran toilettet – også når det er væghængt. På den måde får du god plads til at komme omkring toilettet, med der er naturligvis flere steder, hvor der ikke er så meget plads til rådighed – vi kender alle til bak-ind-toilettet i ældre københavnske lejligheder, hvor man næsten ikke kan lukke døren.

Hvis du vil være sikker på, at du får den mest hensigtsmæssige indretning af dit nye badeværelse, så kan du altid tage din tømrer med på råd – vi samarbejder også med arkitekter, der kan lave tegninger og vejlede dig ned til mindste detalje.