Bærende vægge – få svar på dine spørgsmål

Alle huse, lejligheder og ejendomme har bærende vægge. Bærende vægge er de vægge, som indgår i husets konstruktion og som har til opgave at stabilisere din ejendom, så den ikke styrter sammen. Ydermuren vil altid være bærende, mens bærende vægge indvendigt i huset oftest vil være i beton, gasbeton, lecabeton eller mursten.

Hvorfor skal jeg bruge en rådgivende ingeniør?

Ingeniøren er specialiseret i at lave udregninger om, hvorvidt fundamentet og bygningen kan holde til nedrivning af bærende vægge. En rådgivende ingeniør kan altså forsikre dig om, at boligens konstruktioner kan holde til de ønskede og planlagte ændringer.

Ingeniørens arbejde er også vigtige for de udførende håndværkere, som skal udføre arbejdet. Håndværkerens arbejde vil altid ske efter ingeniørens beregninger og de dokumenter, som ingeniøren fremsender.

Ingeniørens dokumenter er også vitale i en gensalgssituation, hvor en påvisning om at arbejdet er udført korrekt ud fra beregningerne vil betyde en højere salgspris.

Hvordan er processen ved nedrivning af bærende vægge?

Processen for arbejde med bærende vægge kan inddeles i 5 faser:

 1. Ingeniørberegninger:
  I denne fase skal du bruge en ingeniør. Ingeniøren vil lave beregninger på dine bærende vægge, som de udførende håndværkere vil bruge som anvisninger fremad i byggeriet. Ingeniøren kan typisk lave disse beregninger på 5-10 hverdage afhængigt af travlhed i perioden. Derudover skal du også sikre dig, at du har de nødvendige godkendelser fra relevante myndigheder. Dette kan din ingeniør også bistå med, men vær opmærksom på, at godkendelser fra myndigheder kan tage flere måneder. Derfor er det en god idé at søge godkendelser fra myndigheder så hurtigt som muligt, da de fleste håndværkere ikke påbegynder arbejde før myndighederne har godkendt dit byggeri og din renovering.
 2. Fremsendelse af tilbud på baggrund af beregninger og godkendelser:
  I denne fase vil vi have modtaget beregninger og godkendelser fra ingeniøren, og vi vil derfor sende et fyldestgørende tilbud, hvor beregningerne er inkluderet. Tilbuddet vil inkludere det øvrige arbejde, som ingeniøren ikke er en del af. Dette er for eksempel nedrivning, opsætning, maling osv. af bærende vægge.
 3. Arbejdet påbegyndes:
  Vi opstarter arbejdet ved for eksempel at afdække gulve og påbegynde nedrivning af den bærende væg. Dette tager typisk 4-5 hverdage.
 4. Arbejdet med bærende vægge afsluttes:
  Arbejdet med din bærende væg er nu afsluttet, og øvrige arbejdsopgaver kan påbegyndes
 5. Øvrigt arbejde: Vi igangsætter øvrigt arbejde i dit byggeri, og varigheden vil afhænge af din opgave. Dette vil du dog være blevet informeret omkring, da du accepterede tilbuddet og fik fremsendt en entreprisekontrakt med dertilhørende tidsplan. Øvrigt arbejde kan inkludere maling, renovering af andre elementer i din bolig osv.

Hvad er prisen på arbejde med bærende vægge?

 • Nedrivning af bærende væg i hus: fra 5.950 kr. inkl. moms
 • Nedrivning af bærende væg i lejlighed: fra 5.950 kr. inkl. moms
 • Indvendigt hus i bærende væg i et ét- eller toplans hus: fra 6.500 kr. inkl. moms
 • Indvendigt hul i en bærende væg i en etageejendom: 8.500 kr. inkl. moms
 • Etablering af en ikke-bærende væg i hus eller lejlighed: fra 3.950 kr. inkl. moms.

 

Har du spørgsmål til bærende vægge, så kontakt os i dag, så du hurtigt kan komme videre med processen.

Få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

hurtigt prisoverslag
Størst tilladte upload: 20MB
Vil du modtage vores nyhedsbrev?
Ved at klikke Ja til nyhedsbrevet, giver du hermed samtykke til. at Egerbyg må sende dig én månedlig e-mail vedrørende tips og tricks til din bolig, nyheder, konkurrencer samt servicemeddelelser om Egerbyg. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at kontakte Egerbyg. Dine personoplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med Egerbygs persondatapolitik.
Få et hurtigt prisoverslag