Bærende vægge – ingeniør

Ønsker du et tilbud på en større renovering, der indbefatter hel eller delvis nedrivning af vægge, skal du i første omgang kontakte en rådgivende ingeniør eller statiker, som kan klarlægge projektets detaljer og dermed et korrekt grundlag for vores tilbudsgivning.

Hos Egerbyg vurderer vi ikke en vægs bæreevne, men anbefaler gerne en af vores samarbejdspartnere til opgaven.

Bærende eller ikke-bærende væg?

Ved ombygninger der kræver hel eller delvis nedrivning af vægge skal du sikre dig, at den pågældende væg ikke er bærende eller på anden måde stabiliserende.

Det kan være vanskeligt at afgøre, hvilket er grunden til vi anbefaler, at du kontakter en ingeniør eller en statiker, der ved besigtigelse og en tegning af din bolig hurtigt kan afgøre, om væggen kan fjernes uden risici for sammenstyrtninger, revner eller sætningsskader.

Hvad er en bærende væg?

En bærende væg indgår i husets konstruktion og bærer fx tagkonstruktion, den overliggende etage eller bjælker med stabiliserende virkning. En bærende væg er derfor også stabiliserende i mange tilfælde og en forudsætning for, at dit hus ikke styrter sammen.

Taget på dit hus hviler på ydermuren, der derfor altid er bærende. Indvendigt findes ligeledes bærende vægge, der som regel er udført i mursten, beton, gasbeton eller lecabeton.

Hvad er en stabiliserende væg?

En bærende væg kan godt være stabiliserende, men en stabiliserende kan ikke være bærende.
Den stabiliserende væg er – som navnet antyder – med til at sikre husets stabilitet overfor fx blæst, sne eller andre påvirkninger.

Worst case?

Hvis du river bærende eller stabiliserende vægge ned, risikerer du at få revner i fx vinduer, sætningsskader eller et hus, der falder sammen. Skader opstår ikke altid lige med det samme, men fx i forbindelse med en storm eller snefald.

Desuden er det forbundet med stor fare at opholde sig i et hus, hvor de bærende konstruktioner er ændrede uden at der er foretaget beregninger og indlagt stålbjælker, der holder konstruktionen sikker.

Få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

Få et hurtigt prisoverslag