Beklædning i sporet krydsfiner

Overflader af sporet krydsfiner ligner brædder og anvendes blandt andet til beklædning af udvendige facader og indvendige flader, hvor man ønsker et elegant udtryk.

Går du og overvejer at beklæde din facade – for eksempel gavlen – med sporet krydsfiner, så kan vi hjælpe dig hos Egerbyg.

Send os gerne en mail med billeder af pågældende facader, en skitse med mål samt en beskrivelse af, hvordan vi kan hjælpe – vi vender tilbage hurtigst muligt.

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvad er sporet krydsfiner ?

Krydsfiner er et byggemateriale, der består af mange tynde lag af træ, som er limet sammen på kryds og tværs af træets fibre. Det gør krydsfiner til et utroligt stærkt materiale, som fås i et utal af variationer og forskellige prisklasser.

Ved sporet krydsfiner hentydes til, at det øverste lag finer er profileret med og der er mellemrum af varierende størrelse. Det betyder, at denne type finer ligner brædder, når den anvendes som beklædning på fx gavle eller i sommerhuset.

Hvad er prisen på sporet krydsfiner?

Som hovedregel er der sammenhæng mellem pris og kvalitet, og derfor findes der også mange anvendelsesmuligheder for krydsfiner. Den sporede krydsfiner anvendes som nævnt primært til beklædning både indendørs og udendørs, men de uprofilerede typer er at finde mange steder.

Lige fra elegante formspændte møbler som fremstilles af de fornemste kvaliteter, til de billigste kvalitet, der primært bruges som emballage i mange forskellige former. I øvrigt er vi specialister i at fremstille møbler efter netop denne særlige teknik her i landet.

Hvordan plejer man facaden af sporet krydsfiner?

Har du anvendt krydsfiner til udvendige bygningsdele som for eksempel gavle, udhæng eller sternbrædder, er det vigtigt, at du vælger en overfladebehandling, der ikke kan opløse limen, som de tynde trælag er limet sammen med.

Ellers skal du sørge for at afvaske og rense overfladen inden du påfører grunding. Er der udtræk af gammelt lim, skal dette også fjernes.

Vær desuden opmærksom på, at det ikke er tilrådeligt at træbeskytte i direkte solskin.