Skal dit næste tag være bølgeeternit?

Eternittag er med de moderne typer i diskrete farver og eksklusive udformninger på vej tilbage som et seriøst alternativ til de mere kostbare tagbelægninger.

Dette skyldes ikke mindst dets klimabestandige egenskaber og det faktum, at et tag i bølgeeternit er 100% tæt, hvilket gør det velegnet på tage med lav hældning.

Nyd gavn
af vores erfaring

Eternittag hedder nu fibercement

Hvis man kører gennem et parcelhuskvarter fra 1970’erne vil man stadig støde på eternittag af den gamle slags.

Det er eternittag fra dengang, hvor asbest indgik i produktionen af pladerne. Det har sidenhen medført alvorlige helbredsproblemer, men fra slut 1980’erne blev asbest ulovligt og indgår altså ikke i moderne eternitproduktion.

Eternitpladerne et opbygget af utallige lag, der bevirker den utrolige tæthed og styrke, som er karakteristisk for materialet. Vælger du et tag i bølgeeternit får du en billig tagløsning, der holder i mellem 20 og 30 år.
Dertil kommer, at vedligeholdelsen af et eternittag er begrænset. I nogle tilfælde kommer der mos på taget, men det kan man fjerne med en stiv kost.

Asbestholdigt bølgeeternit kræver særlige forholdsregler

I dag opstår problemerne med eternit i kølvandet på de mange ældre tage, som i disse år udskiftes.
Da der skal tages helt særlige forholdsregler i forbindelse med håndteringen af det asbestholdige bølgeeternit, er det en god ide at lade en fagmand – herunder Egerbyg –  stå for arbejdet.

En fagmand kender de præcise regler for bortskaffelse af asbest, og det kan være en fordel for dig, der ikke er vant til at arbejde indenfor dette fagområde.

Eternittage for enhver smag

Udover den konkurrencedygtige pris, det stærke og vejrbestandige materiale samt mulighederne for forskellige udformninger og farver, kan eternittagenes tilbagekomst skyldes, at det er et bæredygtigt materiale, der er fremstillet af cement, vand, fibre og mineraler.

Alt sammen materialer som vi her i Danmark har let adgang til, og som derfor ikke kræver mange ressourcer at producere.

Egerbyg anbefaler eternittag fordi din bolig kan ånde

I en tid, hvor vi oplever stadig større problemer med indeklima, allergier og dårlig trivsel er eternit – eller fibercement – et kærkomment alternativ.

Materialet tillader nemlig huset at ånde, og er således med til at forebygge svampeangreb på grund af tætheden i moderne byggeri.

Ikke alene har fibercementen en høj grad af åndbarhed, det er også i sig selv meget bestandigt overfor skadelige svampedannelser, som har svært ved at finde fæste på overfladen.