Ny dør? Vælg mellem mange modeller

Med et kæmpe udvalg af forskellige modeller, kan det være svært at vælge den rigtige dør.
Det vigtigste er at vælge god kvalitet og et design, der passer til boligens stil – uanset om det er en skydedør, hoveddør eller måske en specialfremstillet udgave, der er aktuel for dig.

Nyd gavn
af vores erfaring

Døre i forskellige modeller og i mange prisklasser

Skal du have udskiftet din dør, er det ofte et større arbejde at finde frem til den helt rigtige model. Der findes i dag rigtig mange producenter af døre, som alle har en række modeller på markedet. Eksempelvis er franske døre meget populære lige for tiden.

Hvis du har et hus af ældre dato, kan det være relevant at spørge sig selv om en reparation eller decideret renovering af den originale dør i realiteten ikke er det bedste.

Genbrugsdøre eller nyere modeller?

Når en renovering af en ældre dør mange gange er den bedste investering, skyldes det, at kvaliteten af de gamle døre som regel er helt i top – i hvert fald, hvis den er fra før 1950. Desuden kan det være svært at finde en dør, der passer til husets unikke stil og de øvrige døre.

Det kan under alle omstændigheder betale sig at undersøge steder som Genbyg for gamle døre, inden du kaster dig ud i at købe en af de nye modeller.

Alternativt kan du naturligvis altid få specialfremstillede døre, men denne løsning hører ikke til de billigste.

Hvilke modeller af døre har du?

Så snart parcelhuset kom på banen i 1960’erne, skete der noget med materialerne – også indenfor døre.

Det blev mere udbredt at fremstille såkaldte celledøre, som er en indvendig dør, der består af to plader ganske tynd finer, som er konstrueret på en ramme. Mellem de to finerplader finder man fyld af pap.

Disse modeller er straks vanskelige at reparere, da skaderne ofte består af deciderede huller i finerpladen.

Se de mange modeller på byggemarkedet

Vi anbefaler helt klart, at du tager ud og besøger byggemarkeder eller udstillinger, hvis du skal investere i en ny dør. Det er undertiden en kostbar investering – særligt hvis det drejer sig om en facadedør, og det er svært at træffe det rigtige valg på baggrund af et billede på nettet.