Tagrygning i eternit

Har du problemer med blade, fygesne eller andre uvedkommende elementer på dit loft?

Kontakt Egerbyg, hvis du nikker genkendende til ovenstående.

Tag gerne et par billeder, lav en skitse med mål og send os en mail, hvor du beskriver netop dit problem og hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Huller i eternittagets rygning

Hvis du hører til den del af boligejerne, der har et eternittag, skal du være opmærksom på, at der kan være huller i tagrygningen. Hullerne sidder mellem tagpladerne i bølgeeternit og tagrygningen, når ”bølgedalene” på tagpladerne grænser op mod rygningspladerne, som har en lige udformning. Derved opstår små huller, hvor fygesne og visne blade kan krybe ind i dit loftsrum.

Ny tagrygning eller fugleklodser?

Normalt tætnes disse huller ved hjælp af ”fugleklodser” eller et ”fuglegitter”, der er et smart materiale, som netop passer ind i disse huller. Du kan vælge mellem flere forskellige typer; dog er det vigtigt, at du præcist ved, hvilken type tagplader du har på dit tag. Klodserne kan være den perfekte løsning, hvis dit tag og rygningen eller er i fin stand. ER dit tag mere end 40 år gammelt bør du overveje en udskiftning af taget.

Tag en snak med Egerbyg og lad os finde den bedste løsning til dig.

Fygesne finder enhver sprække

Har du problemer med fygesne skal du som nævnt tjekke, at der ikke er huller i tagrygningen, men også ved andre gennembrydninger af taget. Her tænkes særligt på skorsten, kviste, tagvinduer eller ventilationshætter, som stikker op gennem tagbelægningen. Er der ikke ordentlig inddækning kan sneen også liste sig ind her.

Når sneen på loftet smelter

Opdager du, at der kommer sne ind på dit loft, skal du fjerne så meget som muligt, mens du kan.

Så snart sneen begynder at tø er det lig med indtrængende vand og dermed en alvorlig risiko for fugt.

Er der sne kommer der også meget vand, som kan medfører vandskader på lofter og i murværket – vi anbefaler derfor, at du tager hullerne i rygningen alvorligt og får dem tætnet, inden vinteren sætter ind.