Egerbyg frisker facaden op på din bolig

Hvis du overvejer at bygge et hus med en facade af træ, er det et godt og billigt materiale at vælge. Du skal dog være opmærksom på, at en træfacade skal vedligeholdes jævnligt, da du ellers risikerer, at den angribes af råd og svamp. Gøres dette ikke, er det ikke længere en facadeløsning til en lav pris.

Hos Egerbyg har vi mange års erfaring inden for facader, og derfor er vi behjælpelige med rådgivning og udførelse af dine facader.

Nyd gavn
af vores erfaring

Egerbyg frisker facaden op på din bolig

Hvis du er boligejer, er din facade det, der skal beskytte huset mod vind og vejr. Der er derfor masser af gode af gode grunde til at passe godt på den og sørge for, at den er i ordentlig stand.

Særligt omhyggelig skal du være, hvis din facade er i træ, men vi hjælper gerne med gode råd og tricks, så du undgår råd og svamp.

En facade af træ fås til en billig pris

Hvis du overvejer at bygge et hus med en facade af træ, er det en god og billig facade at vælge. Du skal dog være opmærksom på, at en træfacade skal vedligeholdes jævnligt, da du ellers risikerer, at den angribes af råd og svamp. Angribes din facade af råd og svamp, så er det ikke længere en facadeløsning til en lav pris.

Hos Egerbyg har vi lavet mange facader af træ på stort set alle typer af huse. Facaden består som regel af et eller to lag brædder, som er fastgjort på et træskelet. Det er disse brædder, der skal holde vandet ude og sikre, at klimaskærmen er tæt, ellers kan der med tiden trænge vand ind under træbelægningen med risiko for, at træskelettet angribes.

Du kan vælge mange træsorter til din facade

Hvis du har besluttet dig for en facade af træ, er der i dag mange forskellige træsorter, du kan vælge i mellem. De har alle forskellige egenskaber og findes stort set til enhver pris.

Typisk er det sådan, at de sorter, der er hårde, er mere bestandige over for vejr og vind. For dig betyder det, at du skal bruge knapt så meget tid på vedligeholdelsen, men hos Egerbyg anbefaler vi dog, at du i hvert fald en gang om året laver et grundigt tjek af din facade – netop for at sikre, at der ikke trænger vand ind til konstruktionen bag brædderne.

Hos Egerbyg elsker vi træfacader

Vi synes nemlig, at en facade af træ har et varmt og hyggeligt udseende, der gør, at huset virker indbydende.

I de senere år er træ også blevet mere moderne som byggemateriale, da mange synes det har et klassisk look, som kun bliver kønnere med alderen.

Du kan som nævnt få træfacader for enhver smag og pris, men vedligeholdelsen er vigtig for optimal holdbarhed.

Læs om andet tømrerarbejde vi udfører.