Flydende gulv med masser af fordele

Flydende gulve er kendetegnet ved, at gulvbelægningen lægges adskilt fra underlaget. Det betyder, at belægningen kan bevæge sig i forhold til underlaget.

Vælger du for eksempel et trægulv, giver den flydende konstruktion træet mulighed for at arbejde i forhold til luftens fugtighed og temperaturen i rummet.

Flydende gulve er ikke bærende og kræver et undergulv af for eksempel beton eller gulvplader – tag en snak med Egerbyg og find din optimale gulvløsning.

Læs mere om undergulve i forbindelse med flydende gulve

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Det flydende gulv dæmper støj

En af de mange fordele ved det flydende gulv er, at det virker støjdæmpende. Det gør netop denne type gulve utrolig velegnede i for eksempel institutioner og storrums kontorer, hvor de relativt høje støjniveauer kan være til gene.

Den støjreducerende effekt opnås, da mellemlaget virker som en ”støddæmper”, der formindsker fodtrinenes forplantning til den underliggende konstruktion.

Hvis du overvejer at kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt og lægge dit gulv selv, er det som regel ikke så vanskeligt. Ikke mindst fordi de forskellige gulvbelægninger i dag er produceret med en stor præcision, der næsten overflødiggør tilpasningsarbejdet.

Gulv med en isolerende effekt

Det flydende gulv er, som nævnt, et lyddæmpende gulv, men derudover virker mellemlaget også isolerende, hvilket gør denne gulvtype attraktiv for dig, der har problemer med fodkolde områder i din bolig.

Vælger du desuden en gulvbelægning i træ, får du fordelen af den naturlige og organiske overflade fra træet.

Træ virker rart og har en behagelig og lun overflade, så der ofte skal mere til, før man vælger at skrue op for varmen.

Egerbyg garanterer et vellykket gulv

Når det gælder gulvbelægninger og lægning af gulve, er fundamentet alfa og omega. Som udgangspunkt kan et ældre trægulv af solide brædder være et udmærket underlag for det flydende gulv, blot skal man være sikker på, at det stadig har en fornuftig bæreevne – at det ikke for eksempel ikke har været slebet ned for mange gange.

En plant og 100% vandret undergulv er en forudsætning for, at det flydende gulv bliver en succes. Det er denne proces, der er den mest krævende, og netop her kommer den store rutine, det helt rigtige værktøj og håndelaget, som Egerbyg naturligvis nok besidder, for alvor til sin ret.