Har din bolig råd eller svamp?

Er din bolig angrebet af råd, skal du kontakte din forsikring, så du kan få afklaret, om din husforsikring dækker skaderne.

Det er også en god ide at tage kontakt til en relevant professionel håndværker, som kan hjælpe dig med at få udbedret skaderne.

Egerbyg har stor erfaring omkring udbedring af rådskader, så kontakt os med det samme.

Udbedring af rådskader er en sag for Egerbyg

Jo hurtigere du reagerer på skaderne og tager affære, desto mindre udvikler skaderne sig. Er der tale om sætningsskader, kan problemerne specielt hobe sig op, og så er det hellere i dag end i morgen, at der skal gøres noget.

Ingen råd eller svamp uden fugt

Rådskader opstår typisk i boligen de steder, hvor der er et fugtigt miljø. Fugt er nemlig en forudsætning for at svampene kan vokse.

Opdager du fugt eller svamp, skal du tage hånd om den hurtigt. Råd nedbryder træværk og andre organiske materialer, og i nogle tilfælde går det ganske hurtigt.

Træ er husets skelet i langt de fleste tilfælde, så hvis disse konstruktioner angribes, kan det koste dig dyrt og medføre uoprettelige skader, hvis du undgår at handle på angrebet.

I disse opholdsrum opstår der ofte rådskader

Hvis træ eller andre organiske byggematerialer rammes af fugt, øges risikoen for dannelse af råd eller svamp.

I køkkenet og badeværelset er der ofte fugtigt i forbindelse med bad eller madlavning. Det er derfor vigtigt, at der bliver luftet godt ud efter disse aktiviteter. Desuden anbefaler vi, at du hænger dit tøj udendørs, når det skal tørres.

I børneværelser og soveværelser dannes der i løbet af natten fugtig luft. Hvis der ikke luftes grundigt ud om morgenen, ses der også her ofte rådskader.

Har huset råd eller svamp?

Er din bolig angrebet af råd eller svamp kan det være essentielt at få fastslået, hvilken type, der er tale om.

Som regel kræver det, at man allierer sig med svampelaboratorier og professionelle folk, der tager prøver af angrebene for at fastslå typen.

Du kan ofte indsende et stykke af det angrebne materiale til for eksempel Dansk Bygningsanalyse, Goritas eller Hussvamp Laboratoriet.

På den måde får du det bedste udgangspunkt for at bekæmpe svampen helt og aldeles.

Egerbyg har stor erfaring omkring udbedring af rådskader, så kontakt os hurtigst muligt, hvis du har brug for hjælp.

Nyd gavn
af vores erfaring