Lad Egerbyg hjælpe mod råd og svamp

Det kan være svært at skelne mellem råd eller svamp, men under alle omstændigheder bør du handle, når du opdager, at dit hjem er angrebet.

Hvis du er i tvivl om, hvad der har ramt din bolig, er der hjælp at hente hos Egerbyg.

Send os gerne en mail indeholdende beskrivelse og billeder af det angrebne område samt mål og skitse af materialet, der skal udskiftes. Vi vender tilbage hurtigst muligt!

Nyd gavn
af vores erfaring

Dækker forsikringen råd og svamp?

De fleste boligejere kan ikke skelne mellem råd og svamp, og faktisk er svamp også grunden til mindre rådskader. Imidlertid behøver du ikke altid at gå i panik, når du har opdaget angreb.

Det er hastigheden, hvormed angrebet breder sig, der er afgørende for, om der er tale om råd eller svamp.

Er der tale om en langsom nedbrydning af materiale betegnes det som råd, hvorimod den hurtige og væsentlige nedbrydning er lig med et svampeangreb.

I begge situationer er det blandt andet op til de enkelte forsikringsselskaber og din specifikke husforsikring, om der kan udbetales dækning til skadesudbedring. Dette gælder både for råd, svamp og eventuelle sætningsskader.

Svampeangrebet kan ofte lugtes

Hvis du har mistanke om, at din bolig er angrebet af svamp, kan det ofte lugtes. Du kender formodentlig lugten fra et sommerhus eller en kælder. Desværre kan angrebet ofte have udviklet sig markant, inden du lokaliserer det.

En metode til at opdage hvorfra muglugten stammer, er at lukke vinduer og ventilationen i boligen. Efter et døgn tjekker du, om muglugten er forsvundet.

Hvis ikke kan du istedet forsøge at finde frem til de skjulte ”arnesteder” ved at snuse langs paneler, kontakter og andre steder, der kan fungere som kanal for lugt i vægge og gulve.

Egerbyg udbedrer forsikringsskader

Efter skybrud med vand i kælderen er det vigtigt at få affugtet lokalerne – særligt de skjulte mellem for eksempel gipslag eller bag vægge. Herved begrænses eller fjernes i bedste fald følgeskader som råd og svamp.

Har du alligevel været uheldig, er Egerbyg specialister i at udbedre denne type forsikringsskader.

Kontakt os allerede i dag for at komme i gang med arbejdet.