Ilmodbånd til træ/alu vinduer

Har du træ/alu vinduer med manglende og defekte fuger?

Den bedste løsning til denne type vinduer er ilmodbånd.

Hvis du har brug for assistance hjælper Egerbyg dig med korrekt montering. Vi har mange års erfaring, og vi er behjælpelige inden for stort set alle fagområder – især vinduer.

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvad er ilmodbånd?

Ilmodbånd er et ekspanderende fugebånd, der kan anvendes som udvendig fuge i stedet for mørtelfuger eller fuger af byggesilikone. Fugebånd – eller fuger i det hele taget – har til opgave at udfylde mellemrummet mellem døre/vinduer og murværket. Her skal de, som en del af husets klimaskærm, holde vinden og vandet ude.

Udvendige fuger er kendetegnet ved, at de skal være vandtætte, men diffusionsåbne, så den fugt, der måtte også i bygningen kan forsvinde gennem fugerne.

Hvornår monterer man ilmodbånd?

Fugebåndet hører generelt til de mere medgørlige fugetyper, og det gælder også for ilmodbånd. Det skyldes ikke mindst den store fleksibilitet, der gør materialet nemt at montere – også for gør-det-selv-manden.

Samtidig har det en høj grad af åbenhed, der tillader fugten at undslippe bygningens konstruktioner.
Dette er særlig praktisk ved vinduer i træ, da ophobning af fugt kan angribe vinduets træværk og medføre rådskader.

Hvad gør jeg med et utæt ildmodbånd?

Det er vigtig at sørge for, at fugerne i din bolig er i orden og fungerer optimalt. I modsat fald risikerer du, at vandet trænger ind ved vinduer og døre, eller at du oplever problemer med kuldebroer eller træk.

Vi anbefaler derfor, at du vænner dig til at gå fugerne efter en gang årligt både indvendigt og udvendigt.

Er dit ildmodbånd skrumpet ind eller har trukket sig sammen, er det tid til at tænke på en udskiftning.

Hvornår er det bedst at udskifte ildmodbåndet?

Da ideen med ildmodbåndet er, at det ekspanderer gradvist og udfylder mellemrummet mellem mur og vinduer, kan du med fordel vælge at udskifte båndet i sommerhalvåret, når temperatuen er højest. Det er nemlig under disse forhold, at ekspanderingen sker hurtigst.

Hvis du skal have hjælp til udskiftningen, er Egerbyg klar til at hjælpe – kontakt os allerede i dag.