En muret fuge gør facaden tæt

En tæt facade med sunde fuger er fundamentet for, at klimaskærmen på din bolig opfylder sin vigtigste funktion; nemlig at beskytte huset mod vind og vejr.

Er du i tvivl om næste skridt for renoveringen af din facade, så send os en mail med billeder og en beskrivelse af, hvad du har i tankerne. Vi er behjælpelige og rådgiver dig gerne med dit byggeprojekt.

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvad er fugernes funktion?

Den murede fuge består af mørtel, som holder sammen på murværket ved at udfylde mellemrummet mellem stenene.

Samtidig påvirkes fugerne af en enorm vægt, som de skal være stærk nok til at bære og overføre ned gennem murværket til selve husets fundament.

Valget af mørtel er derfor yderst vigtig, da det ikke er muligt at udbedre skader som følge af en forkert anvendt mørtel.

Hvor længe holder fugerne?

Svaret på fugernes holdbarhed hænger sammen med, hvor gammelt dit hus er. Tidligere – dvs. frem til 1960’erne – var kvaliteten af fugerne uovertruffen og selv i dag, hvor mange af fugerne på ældre villaer nærmer sig 100 år, fejler de intet.

Med parcelhuset og mere moderne byggemetoder blev fugernes kvalitet og holdbarhed op gennem 70’erne desværre mærkbart forringet, så mange af disse i dag skal vedligeholdes eller endog udskiftes.

Tjek dine fuger en gang årligt

Uanset alderen på dit hus, er det altid en god ide at tjekke fugerne og facaden en gang årligt.

Skader kan være opstået, hvis man har anvendt en forkert type mørtel, der ikke har været stærk nok, men dette forekommer dog sjældent. I stedet er det frost, murbier eller forskydninger i husets konstruktion, der kan have forårsaget sætningsskader, som påvirker fugerne på boligen.

Mine fuger er revnede

Revnede eller manglende fuger er en alvorlig skade, der medfører risiko for vandindtrængning.

Opdager du skader af denne art, bør du hurtigt komme i gang med at få udbedret skaderne.

Hos Egerbyg gør vi også noget ved beskadigede fuger, så send os en mail med billeder, mål og et par linjer om, hvordan vi kan hjælpe dig – vi vender hurtigt tilbage.