Egerbyg garanterer tætte fuger omkring vinduer eller i din facade

Når du får nye døre eller vinduer, er hullet i den omkringliggende væg normalt nogle mm større end vinduet eller døren. Hos Egerbyg sørger vi for tætte fuger i en høj kvalitet til en fornuftig pris.

Vi tilbyder fugning inden for alle områder og i forskellige materialer.

Er dine vinduer i træ eller alu, så er den bedste løsning til denne type vinduer ilmodbånd.
Er det derimod din facade, der trænger til at blive fuget, så kan vi også være behjælpelige med dette. En tæt facade med sunde fuger er fundamentet for, at klimaskærmen på din bolig opfylder sin vigtigste funktion; nemlig at beskytte huset mod vind og vejr. Ved fugning af murstensvillaen anbefaler vi fuger af mørtel – og eventuelt med en overfladebehandling af sand, der giver et mere ensartet finish.

Nyd gavn
af vores erfaring

Egerbyg garanterer tætte fuger omkring vinduer.

Når du får nye døre eller vinduer er hullet i den omkringliggende væg normalt nogle mm større end vinduet eller døren. Hos Egerbyg sørger vi for tætte fuger i en høj kvalitet til en fornuftig pris.

Mellemrummet mellem dine nye vinduer eller døre er en følge af, at der skal være noget arbejdsrum, når din tømrer sætter vinduerne eller døren i.

Efterfølgende skal fugen lukkes og være med til at sikre, at muren opfylder sin vigtigste opgave som klimaskærm – nemlig at sørge for en vand- og vindtæt skal, der beskytter huset.

Vi sørger for at lægge en vandtæt fuge udvendig og en vindtæt fuge indvendig, så du kan være sikker på beskyttelse mod vind og vejr for enhver pris.

Fugen skal være tæt, men åndbar

De to typer fuger er fremstillet af forskellig fugemasse, der ligger til nogenlunde samme pris, så det er materialets egenskaber, der er afgørende her. Den indvendige fuge kan males, så den dermed falder ind i din indretning, og vi anvender en klassisk akrylmasse til dette brug.

Det, der er essentielt for den udvendige fuge, er som nævnt at holde regn og sne ude. Imidlertid skal den være af et materiale, der er også er åndbart.

Omkring vinduer og døre vil der naturligt være et ”svagt” punkt på husets klimaskærm og der vil være en risiko for kondensdannelse, fordi varme trænger ud og møder den koldere luft. Denne fugt skal kunne trænge ud, og derfor er den åndbare fugning nødvendig.

Er der forskellige typer fugning?

Den udvendige fuge skal udover at være åndbar selvfølgelig også passe til husets arkitektur og stil.

En klassisk kalkstensfuge er et glimrende valg til en glimrende pris. Den ligner fugemassen mellem murstenene og passer derfor rigtig godt til den ældre murede villa. Der findes desuden også en elastisk fuge, som kommer i en sprøjtepistol og det nyere fugebånd. Fugebånd fås eksempelvis som ilmodbånd, hvilket du kan læse mere om her.

Ved fugebåndet har du den fordel, at det er relativt enkelt at udskifte fugen samt den tillader fugten at trænge ud, da materialet er diffusions åbent.

Hvordan vedligeholdes fugerne? – spørg Egerbyg

Som udgangspunkt skal dine fuger ikke vedligeholdes, men vi opfordrer til, at du et par gange om året laver et fugetjek, så du kan konstatere, at der ikke er opstået revner i kalkstensmørtelen, eller at fugemassen er krympet og har mistet sin tætnende egenskab.

Det samme gælder fugebåndet, der også krymper og indtørrer, når en udskiftning er forestående.

Hvis du kontakter Egerbyg omkring fugeudskiftning, får du ekspertbistand til en god pris.

Se listen over murerarbejde vi udfører her.