Har du kontrolleret dine gavle for nyligt?

Undgå fugtskader og sørg for dine gavle er behandlet rigtigt.

Der kan være særlige ting, der skal tjekkes, alt efter om dine gavle er af træ eller mursten.

Er det allerede for sent og er skaden sket, så hjælper vi hos Egerbyg gerne med en udskiftning eller renovering

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Udskiftning af gavle? – det er et job for Egerbyg

Gavlen er, ligesom taget, en del af husets klimaskærm og skal derfor vedligeholdes, så den kan beskytte mod vind og vejr. Skal gavlen ligefrem udskiftes, så er din vi klar til opgaven.

De fleste gavle er enten udført i mursten eller træbrædder og som entreprenør – med spidskompetencer inden for blandt andet tømrerfaget – er vores arbejde primært koncentreret omkring gavle udført i træ.

Som med alt andet træværk er vedligeholdelse alfa og omega for holdbarheden af dit træværk, så vi kan kun anbefale at du løbende sørger for at få behandlet dine gavle.

Der er flere muligheder, men som regel skal du anvende en form for grunder, du først påsmører træværket, hvorefter du kan benytte enten maling eller decideret træbeskyttelse.

Forskellen mellem disse to muligheder er ikke så meget pris, men mere et spørgsmål om, hvor dækkende en effekt du ønsker.

Malingen giver en helt glat overflade, mens træbeskyttelsen lader træets strukturer skinne i gennem. I begge tilfælde indeholder de svampedræbende midler, der beskytter mod biologisk nedbrydning i form af svamp og råd.

Hvor ofte skal min gavl vedligeholdes?

Som udgangspunkt skal din gavl tjekkes hvert år for revner, bristninger eller andre skader, der kan have indflydelse på, om den er tæt eller ej.

Det kan være vanskeligt at komme til at se ordentligt efter, men vi kommer gerne med en fornuftig pris på et gavltjek – vi har stigerne til at kunne skabe overblik.

Er der andre muligheder end træ i gavlen?

Hvis din gavl nu er i så dårlig en forfatning, at der er tale om reelle utætheder, er det på tide at skifte gavlen ud helt eller delvist.

Hvis mængden af træværk virker uoverskuelig, så findes der andre materialer du kan bruge på gavlen. En af mulighederne er fibercement plader, som fås i mange forskellige udformninger og farver. Det er et yderst holdbart materiale til en meget fornuftig pris.

Du kan også vælge zink, men så er vi i den helt anden ende af prisskalaen. Det er ligesom fibercement stort set vedligeholdelses-frit med en lang holdbarhed – i hvert fald hvis det ikke udsættes for havluft.

Egerbyg leverer service og fornuftige priser

Du kan være helt sikker på, at vi leverer håndværk efter danske traditioner, som vi kan være stolte af.

Vi vil ikke kendes på at være de billigste, men i stedet som nogle af de bedste, når det gælder sammenhængen mellem kvalitet, service og pris.

Læs om andet tømrerarbejde vi udfører.