En gipsvæg med vindue giver ekstra lys

Indendørs vinduer mellem rummene i din bolig skaber mere lys i hverdagen og understreger boligens unikke kvaliteter.

Hvis du indretter med mere glas, har det indflydelse på trivslen og dit velbefindende, for mange undersøgelser har vist, at mennesker trives bedst i dagslys.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Skab sammenhæng i boligen med glas

Et vindue i din gipsvæg kan være med til at understrege nogle af de arkitektoniske egenskaber, der gør din bolig unik. Samtidig giver det overblik og en ekstra følelse af velvære, når man gennem et indendørs vindue får et kig til de øvrige rum og dermed kan følge med i, hvad der sker i omgivelserne.

Det kan også have en praktisk betydning, at man f.eks. fra køkkenet får udsyn til de arealer i boligen, hvor børnene opholder sig.

Mennesker trives bedre i lyse omgivelser

Hvis du indretter med mere glas, har det indflydelse på trivslen og dit velbefindende, for mange undersøgelser har vist, at mennesker trives bedst i dagslys.

Samtidig kan et vindue trække lys ind i f.eks. nordvendte rum og bidrage til, at vi også kan fornemme varmen fra sollyset, selvom rummet er nordvendt.

Denne effekt er størst, hvis vinduerne placeres øverst oppe i f.eks. en gipsvæg, da lyset i givet fald vil reflekteres af det lyse loft og få en ekstra lys-effekt.

Nyd udsigten gennem glas

Har du en god udsigt fra nogle bestemte steder i din bolig, kan du med glas i indretningen stjæle udsigten til andre rum. Det er med til at binde rummene sammen, og du behøver ikke vælge glas fra gulv til loft. Måske ønsker du at nyde udsigten, mens du ligger i din seng, og så kan et lavtsiddende smalt vindue være nok til at opfylde et sådant behov. På den måde bevarer du også privatlivet i f.eks. soveværelset.

Sørg for at afskærme mod lyset

Lige så skønt, som lyset kan være, når det skinner gennem boligen, lige så generende kan det være på f.eks. en tidlig sommermorgen eller sen sommeraften, hvor børnene gerne skulle sove.

Sørg derfor for at have gode muligheder for at skærme mod sollyset, når det kan genere.