Opklodsning af gulve

Flere boligejere vil med tiden opleve problemer med trægulve, der synker eller falder sammen.
I mange tilfælde skyldes det, at dele af gulvets fundament er skredet ud som følge af almindeligt brug og slid.

Kan du nikke genkendende til ovenstående, så kontakt Egerbyg og lad os se, hvad vi kan gøre for dig.

Har du billeder og en målfast tegning af gulvet, så send det til os med et par linjer om, hvad der er galt – vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvordan er et trægulv konstrueret?

Et trægulv består typisk af et lag gulvbrædder, der hviler på en understøttende konstruktion af strøer, som understøtter bjælkerne. Afstanden mellem strøerne bestemmes bl.a. af belastningsgraden af gulvet, og der kan i nogle tilfælde være tale om, at der er for langt mellem strøerne. Det kan føre til et gulv, der knirker eller gynger.

Strøerne er klodsede op ved hjælp af små træklodser, der skal sikre et plant underlag for gulvet. Hvis disse små klodser ikke er fastgjorte, skrider de med tiden ud og medfører uregelmæssigheder i trægulvet.

En opklodsning er ofte løsningen

En af de skader, som vi typisk ser, er, at de små klodser, som strøerne er lagt på, er gledet helt eller delvist ud under strøerne. Det medfører skæve, knirkende gulve eller trægulve, der revner.

Når man opklodser gulvet på ny, sørger man i dag for at fastmontere klodserne, så skaden ikke opstår igen.

Desuden anbefaler vi, at man i samme moment får isoleret gulvet i hulrummet mellem strøerne og selve gulvbelægningen, så det lever op til mere moderne krav og behov.

Få klar besked om dit gulv

Uanset hvad der har forårsaget dine skader på gulvet, er det af stor vigtighed at kende årsagen, så vi kan sætte ind det rigtige sted.

Kontakt Egerbyg, så vi kan finde årsagen til dine gulvproblemer – det er sandsynligvis fundamentet, der strejker. Hvis dette er tilfældet, skal vi foretage en udbedring af konstruktionen inden eventuelle skader kan repareres.