Skæve gulve? Få hjælp af Egerbyg

Skæve, knirkende gulve eller revnende trægulve er problemer, som mange boligejere kender til.

I nogle tilfælde kan skaderne være så omfattende, at der er brug for en hel eller delvis opretning af gulvet.

Har du problemer med skæve gulve, gulve der knirker eller har revner, anbefaler vi, at du får sagen undersøgt nærmere – i værste fald kan gulvbelægningen risikere at styrte sammen med omfattende skader til følge.

Har du brug for en specialist til at undersøge dine gulve, så kontakt Egerbyg allerede i dag.

Nyd gavn
af vores erfaring

Et skævt gulv kan have flere årsager

Skæve gulve kan være en følge af, at selve bygningen har en skæv konstruktion, men oftest opstår uregelmæssigheder i gulve, som følge af underlaget, fugtige materialer ved lægningen af gulvet eller mange års brug.

Det er altid vigtigt at kende til årsagen til skaderne, og derfor starter vi hos Egerbyg enhver opretning af gulve med at blive helt sikre på årsagen.

Findes årsagen den i fundamentet eller materialerne, skal dette i de fleste tilfælde udbedres, inden vi kan rette gulvet op.

Trægulve på strøer

I de fleste tilfælde lægges et trægulv oven på nogle mindre bjælker, der danner et skelet, som understøtter de planker eller brædder, som udgør selve gulvet. Disse ”skeletbjælker” kaldes for strøer, der igen hviler på en form for kiler/klodser.

Når gulvet lægges, bør strøerne fastgøres grundigt til disse kiler/klodser for at være sikker på, at strøerne ikke skrider ned af opklodsningen med tiden.

Det er nemlig langt fra tilstrækkeligt at lade vægten af gulvet i sig selv stabilisere og holde opklodsningen på plads. Med tiden vil de mange skridt og anden aktivitet skabe bevægelser, der forplanter sig gennem konstruktionen og det kan med tiden få opklodsningen til at skride ud.

Opretning af gulvet kan give dig lavere varmeregning

En hyppig årsag til et skævt trægulv er netop, at strøerne er skredet og dermed bliver fundamentet for selve gulvbrædderne ustabilt og skævt.

I sådanne tilfælde kan det være en god ide at pille hele gulvet op og lægge det på ny.

Når gulvet alligevel skal lægges om, kan du benytte lejligheden til at efterisolere ved at lægge fx 100 mm isolering under gulvbrædderne – på den måde tjener udgiften til nyt gulv sig ind ved lavere udgifter til varme fremover.