Vores gulvmand er din specialist

Når du har brug for hjælp til dine gulve, er der hjælp at hente hos Egerbyg og vores gulvmand. Uanset om du ønsker en egentlig reparation af fx knirkende gulvbrædder eller en afslibning og lakering, så er vi klar til at løse opgaven.

Når du skal have nye gulve, er der mange forskellige gulvtyper at vælge mellem. Du kan overordnet vælge mellem massiv plank, parket eller et flydende gulv i laminat.

Vi leverer og monterer alle former for trægulve og linoleumsgulve, og vi hjælper dig gerne af med dit gamle gulv.
Vælger du at renovere et eksisterende gulv, har vi gode forslag til, hvordan det originale gulv kan sættes i stand, så det giver boligen sit eget særpræg.

Inspiration, tips og tricks til boligens gulv kan findes her.

Igennem Egerbyg kan du få flotte Douglas gulve.Egerbyg kan give dig det gulvstave.Egerbyg er eksperter i at give dig hjem laminat gulv.Egerbyg kan give dig det plankegulv, som du fortjener.Egerbyg kan give dig sildebensparket gulve.

 

Flydende gulve

Flydende gulve er kendetegnet ved, at gulvbelægningen lægges adskilt fra underlaget. Det betyder, at belægningen kan bevæge sig i forhold til underlaget.
Vælger du for eksempel et trægulv, giver den flydende konstruktion træet mulighed for at arbejde i forhold til luftens fugtighed og temperaturen i rummet.
Flydende gulve er ikke bærende og kræver et undergulv af fx beton eller gulvplader – tag en snak med Egerbyg og find din optimale gulvløsning.

Læs mere om undergulve i forbindelse med flydende gulve

Det flydende gulv dæmper støj

En af de mange fordele ved det flydende gulv er, at det virker støjdæmpende. Det gør netop denne type gulve utrolig velegnede i for eksempel institutioner og storrums kontorer, hvor de relativt høje støjniveauer kan være til gene.

Den støjreducerende effekt opnås, da mellemlaget virker som en ”støddæmper”, der formindsker fodtrinenes forplantning til den underliggende konstruktion.

Hvis du overvejer at kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt og lægge dit gulv selv, er det som regel ikke så vanskeligt. Ikke mindst fordi de forskellige gulvbelægninger i dag er produceret med en stor præcision, der næsten overflødiggør tilpasningsarbejdet.

Gulv med en isolerende effekt

Det flydende gulv er, som nævnt, et lyddæmpende gulv, men derudover virker mellemlaget også isolerende, hvilket gør denne gulvtype attraktiv for dig, der har problemer med fodkolde områder i din bolig.

Vælger du desuden en gulvbelægning i træ, får du fordelen af den naturlige og organiske overflade fra træet. Træ virker rart og har en behagelig og lun overflade, så der ofte skal mere til, før man vælger at skrue op for varmen.

Egerbyg garanterer et vellykket gulv

Når det gælder gulvbelægninger og lægning af gulve, er fundamentet alfa og omega. Som udgangspunkt kan et ældre trægulv af solide brædder være et udmærket underlag for det flydende gulv, blot skal man være sikker på, at det stadig har en fornuftig bæreevne – at det ikke for eksempel ikke har været slebet ned for mange gange.

En plant og 100% vandret undergulv er en forudsætning for, at det flydende gulv bliver en succes. Det er denne proces, der er den mest krævende, og netop her kommer den store rutine, det helt rigtige værktøj og håndelaget, som Egerbyg naturligvis nok besidder, for alvor til sin ret.

.

Laminat gulv

Et laminatgulv er en gulvbelægning, som er brugt i rigtig mange danske hjem. Et laminatgulv er opbygget af en kerne af træ, hvorpå der er lagt et slidlag, der ligner forskellige træsorter – udvalget er stort, alt efter hvad du vælger. Slidlaget i et laminatgulv er meget tyndt – omkring 2 mm – så i nogle tilfælde kan vi lægge laminatgulv oven på et eksisterende gulv.

Massive gulve har en relativ høj pris

Nogle gulve er anlagt på bjælker- såkaldte strøer – og dette kan kun lade sig gøre fordi de planker eller brædder, som gulvet består af, er tykke og altså bærende.

Denne type massive trægulve er ikke så brugte i moderne byggeri i dag; ikke mindst på grund af at materialerne til sådan en gulvbelægning har en relativ høj pris – i hvert fald på den korte bane, da et massivt plankegulv kan slibes utallige gange i modsætning til fx et laminatgulv.

Laminatgulvet fås til enhver pris

Et laminatgulv er opbygget af en kerne af træ, hvorpå der er lagt et slidlag, der ligner forskellige træsorter – udvalget er stort alt efter hvad du vælger. Slidlaget i et laminatgulv er meget tyndt – omkring 2 mm – hvilket i nogle tilfælde betyder, at vi kan lægge laminatgulv oven på et eksisterende gulv.

Entreprisevirksomheden Egerbyg har i tidens løb lagt mange laminatgulve, da det er en gulvbelægning, der fås i flere prisklasser og kan passe de fleste budgetter.

I dag fås laminatgulve ikke kun i et utal af træsorter, men også i mange forskellige kvaliteter. Der er en sammenhæng mellem pris, kvalitet og holdbarhed, og vi kan som en bæredygtig håndværker kun anbefale en god slidstærk kvalitet, der holder i mange år.
Printet på disse typer er ofte også pænere og mere naturtro end de billigere løsninger.

Laminatgulve kræver et undergulv

Da laminatgulve er tynde, hører de til kategorien af ikke-bærende gulve, der kræver et undergulv.

Hvis vi skal hjælpe dig med at lægge et laminatgulv, kan du vælge at lægge det oven på dit eksisterende gulv og bruge det som undergulv. Derved sparer du penge på et undergulv og kan få et nyt gulv til en relativ billig pris.
Bor du i et nyt hus, så er undergulvet sandsynligvis beton, hvor det i ældre byggeri som regel er træplader.

Har du brug for mere vejledning i forbindelse med laminatgulve, kan du altid kontakte entreprisevirksomheden Egerbyg for en snak om type, kvalitet og pris.

.

Plankegulv

De fleste huse i Danmark har trægulve i en eller anden form. De ældre boliger har primært plankegulve af massive brædder, der er lagt på strøer, hvorimod mere moderne byggerier eller renoverede ejendomme ofte har en form for lamelgulv – enten i træ eller plast.

Et plankegulv holder for evigt

Går du og tænker på, om du skulle kaste dig ud i et plankegulv i din bolig, så få styr på tankerne sammen med Egerbyg, der rådgiver om det praktiske, materialevalg og pris.

De fleste huse i Danmark har trægulve i en eller anden form. De ældre boliger har primært plankegulve af massive brædder, der er lagt på strøer, hvorimod mere moderne byggerier eller renoverede ejendomme ofte har en form for lamelgulv – enten i træ eller plast.

Et plankegulv signalerer kvalitet og godt håndværk

Når du skal have et nyt plankegulv, så skal du først og fremmest finde frem til, om du vil have et lyst eller et mørkt plankegulv. Farven på gulvet afhænger primært af, hvilken træsort, der anvendes.

Dernæst skal du overveje, om du er flittig med vedligeholdelsen af gulvet, eller om du er den mere tilbagelænede type, som ikke vasker gulv i tide og utide.

Naturligvis skal du også finde frem til hvilken pris, du vil betale for din gulvbelægning, men særligt forholdene omkring nuancer, vedligeholdelse og pris er gode at gøre sig klart fra starten.

Egerbyg rådgiver om bærende eller ikke-bærende plankegulv

Som nævnt er valget af træsort bestemmende for plankegulvets farver, men det er også vigtigt at se på boligens arkitektur, så du vælger et gulv, der harmonerer og understøtter den stil, du har valgt at indrette dig med.

De lyse træsorter er bøg, ask, birk og eg, og det er de lyse gulve, vi holder af her i Skandinavien. Drømmer du om et mørkere plankegulv, er det teak og mahogni, du skal vælge.

Når farverne er bestemt, skal du ud fra konstruktionen af det eksisterende gulv vælge tykkelse.

Du kan nemlig ikke vælge et tyndt laminatgulv uden at montere et undergulv, og på samme måde er et massivt plankegulv bærende i sig selv og behøver ikke et undergulv – tal med Egerbyg, hvis du er i tvivl.

Bæredygtige gulve hos din bæredygtige entreprenør

Heldigvis kan vi hos Egerbyg glæde os over, at flere og flere stiller krav til at gulvet skal være bæredygtigt både i forhold til produktionsmetode, transport og bortskaffelse.

Det er helt i vores ånd, da vi fra starten har fokuseret på bæredygtighed og ansvarlighed til en fornuftig pris.

.

Parketgulv

Et parketgulv findes i flere forskellige udformninger – stave, ruder og parketbrædder. Parketgulv fås i såvel en massiv som lamel udgave, hvor den massive udgave er noget dyrere i pris.

Parketgulv i massive træsorter til en god pris

Et parketgulv findes i flere forskellige udformninger – stave, ruder og parketbrædder. Parketgulv fås i såvel i massiv som lamel udgave, hvor den massive udgave er noget dyrere i pris.

Parketgulve findes også i flere forskellige træsorter, men som hovedregel er det hårde træsorter, der anvendes til parketgulve. Uanset træsort, kan Egerbyg dog hjælpe dig med at komme frem til præcis det udtryk, du ønsker til gulvbelægningen.

Fordelen ved de hårde træsorter er naturligvis den længere holdbarhed. Særligt, hvis du vælger at give en lidt højere pris og få massive kvaliteter, er det på langt sigt en mere økonomisk løsning, da de massive udgaver, kan slibes ned mange gange og derved bevare det smukke udtryk frem for at lægge et nyt gulv.

Bæredygtige parketgulve lagt af en ansvarlig tømrer

Vi har siden begyndelsen haft fokus på at drive bæredygtigt byggeri med en ansvarlighed i vores valg af materialer og i forhold til vores medarbejdere.

Det betyder, at vi stræber efter at vælge vores ansatte ud fra, at de vil være med til at udvikle sig selv og vores virksomhed til en moderne og – måske atypisk håndværker – der tager hånd om de kolleger, der har begrænsede ressourcer eller måske har fået en lidt skæv start i arbejdslivet.

Vi har siden 2012 været medlem af FN’s Global Compact og har en aktiv CSR profil.

Se et eksempel på Egerbygs lægning af parketgulv nedenfor.

Nyd gavn
af vores erfaring

Egerbygs tips til trætte gulve

Er dine gulve ved at være slidte og trætte at se på, er der forskellige muligheder for at friske dem op igen.

Hvis gulvets overflade er medtaget af ridser og andre ujævnheder, er det på tide at få afhøvlet gulvet, så du når ned til en jævn overflade.

Herefter kan du i langt de fleste tilfælde vælge at behandle overfladen med lak, olie eller sæbe. Træsorten kan i nogle tilfælde sætte visse begrænsninger – tag en snak med vores gulvmand om dine muligheder.

 

Gennemslidte lakgulve – hvad siger Egerbyg?

De fleste trægulve bliver med tiden ridsede og slidte. I nogle tilfælde slides laklaget helt eller delvist væk. I sådanne tilfælde er en afslibning den eneste mulighed med mindre du ønsker at lægge nyt gulv.

Er dit gulv olie- eller sæbebehandlet, kan du mange gange nøjes med en grundig afrensning efterfuldt af en ny overfladebehandling. Dette er en fordel, da der er grænser for, hvor mange slibninger et gulv kan klare.
Tykkelsen af slidlaget og slibningsmetoden er afgørende for, hvor meget gulvet kan klare.

Kan gulvet altid slibes ned?

Et massivt gulv er gearet til flere slibninger end et lamelgulv, der har mellem 2-6 mm slidlag. Tykkelsen af slidlaget hænger sammen med prisen – ergo har de bedste kvaliteter det tykkeste lag.

Massive trægulve er samlede med not og fer, og det vigtigste er, at samlingen bevarer sin styrke. Man skal derfor være påpasselig med ikke at slibe så langt ned, at det svækker samlingen.

Et lamelgulv er opbygget af flere forskellige lag og et slidlag af massivt træ øverst.
Det er kun dette øverste slidlag, der kan slibes.

Spørg Egerbyg: Afslibning eller afhøvling?

Afhøvling er en form for gulvbehandling, der foretages med roterende klinger, hvorimod en afslibning foretages med slibepapir.

Tag en snak med din gulvmand hos Egerbyg omkring, hvilken type du foretrækker til dit gulv – vi anbefaler under alle omstændigheder, at du bruger en professionel gulvmand til opgaven.

Vi udfører også arbejde inden for mange andre faggrupper og entrepriseformer.