Vores gulvmand er din specialist

Når du har brug for hjælp til dine gulve, er der hjælp at hente hos Egerbyg og vores gulvmand.

Uanset om du ønsker en egentlig reparation af fx knirkende gulvbrædder eller en afslibning og lakering, så er vi klar til at løse opgaven.

Når du skal have nye gulve, er der mange forskellige gulvtyper at vælge mellem. Du kan overordnet vælge mellem massiv plank, parket eller et flydende gulv i laminat.

Vi leverer og monterer alle former for trægulve og linoleumsgulve, og vi hjælper dig gerne af med dit gamle gulv.
Vælger du at renovere et eksisterende gulv, har vi gode forslag til, hvordan det originale gulv kan sættes i stand, så det giver boligen sit eget særpræg.

Inspiration, tips og tricks til boligens gulv kan findes her.

Igennem Egerbyg kan du få flotte Douglas gulve.Egerbyg kan give dig det gulvstave.Egerbyg er eksperter i at give dig hjem laminat gulv.Egerbyg kan give dig det plankegulv, som du fortjener.Egerbyg kan give dig sildebensparket gulve.

 

Flydende gulve

Flydende gulve er kendetegnet ved, at gulvbelægningen lægges adskilt fra underlaget. Det betyder, at belægningen kan bevæge sig i forhold til underlaget.
Vælger du for eksempel et trægulv, giver den flydende konstruktion træet mulighed for at arbejde i forhold til luftens fugtighed og temperaturen i rummet.
Flydende gulve er ikke bærende og kræver et undergulv af fx beton eller gulvplader – tag en snak med Egerbyg og find din optimale gulvløsning.

Læs mere om undergulve i forbindelse med flydende gulve

Laminat gulv

Et laminatgulv er en gulvbelægning, som er brugt i rigtig mange danske hjem. Et laminatgulv er opbygget af en kerne af træ, hvorpå der er lagt et slidlag, der ligner forskellige træsorter – udvalget er stort, alt efter hvad du vælger. Slidlaget i et laminatgulv er meget tyndt – omkring 2 mm – så i nogle tilfælde kan vi lægge laminatgulv oven på et eksisterende gulv.

Plankegulv

De fleste huse i Danmark har trægulve i en eller anden form. De ældre boliger har primært plankegulve af massive brædder, der er lagt på strøer, hvorimod mere moderne byggerier eller renoverede ejendomme ofte har en form for lamelgulv – enten i træ eller plast.

Parketgulv

Et parketgulv findes i flere forskellige udformninger – stave, ruder og parketbrædder. Parketgulv fås i såvel en massiv som lamel udgave, hvor den massive udgave er noget dyrere i pris.

Nyd gavn
af vores erfaring

Egerbygs tips til trætte gulve

Er dine gulve ved at være slidte og trætte at se på, er der forskellige muligheder for at friske dem op igen.

Hvis gulvets overflade er medtaget af ridser og andre ujævnheder, er det på tide at få afhøvlet gulvet, så du når ned til en jævn overflade.

Herefter kan du i langt de fleste tilfælde vælge at behandle overfladen med lak, olie eller sæbe. Træsorten kan i nogle tilfælde sætte visse begrænsninger – tag en snak med vores gulvmand om dine muligheder.

 

Gennemslidte lakgulve – hvad siger Egerbyg?

De fleste trægulve bliver med tiden ridsede og slidte. I nogle tilfælde slides laklaget helt eller delvist væk. I sådanne tilfælde er en afslibning den eneste mulighed med mindre du ønsker at lægge nyt gulv.

Er dit gulv olie- eller sæbebehandlet, kan du mange gange nøjes med en grundig afrensning efterfuldt af en ny overfladebehandling. Dette er en fordel, da der er grænser for, hvor mange slibninger et gulv kan klare.
Tykkelsen af slidlaget og slibningsmetoden er afgørende for, hvor meget gulvet kan klare.

Kan gulvet altid slibes ned?

Et massivt gulv er gearet til flere slibninger end et lamelgulv, der har mellem 2-6 mm slidlag. Tykkelsen af slidlaget hænger sammen med prisen – ergo har de bedste kvaliteter det tykkeste lag.

Massive trægulve er samlede med not og fer, og det vigtigste er, at samlingen bevarer sin styrke. Man skal derfor være påpasselig med ikke at slibe så langt ned, at det svækker samlingen.

Et lamelgulv er opbygget af flere forskellige lag og et slidlag af massivt træ øverst.
Det er kun dette øverste slidlag, der kan slibes.

Spørg Egerbyg: Afslibning eller afhøvling?

Afhøvling er en form for gulvbehandling, der foretages med roterende klinger, hvorimod en afslibning foretages med slibepapir.

Tag en snak med din gulvmand hos Egerbyg omkring, hvilken type du foretrækker til dit gulv – vi anbefaler under alle omstændigheder, at du bruger en professionel gulvmand til opgaven.

Vi udfører også arbejde inden for mange andre faggrupper og entrepriseformer.