Elegant dækplade-løsning til indbygget toilet

Grib muligheden for at tænke nye og pladsbesparende løsninger, når du skal i gang med at renovere badeværelse. Eksempelvis det indbyggede toilet, der kan forenes med en praktisk og funktionel hylde til opbevaring.

Nyd gavn
af vores erfaring

Funktionel dækplade til væghængt toilet

En mulighed for at spare plads på dit badeværelse er ved at udskifte dit stående toilet med en væghængt model. Det væghængte toilet har den store fordel, at det er nemmere at komme til at rengøre under og omkring toilettet. Desuden kan du vælge at indbygge det væghængte toilet og udnytte ”død plads” omkring til nyttig opbevaring – for eksempel ved at vælge en dækplade-løsning.

Hvilken træsort skal jeg vælge til dækplade?

Når du har besluttet dig for at vælge et væghængt toilet som en indbygget model, er der rige muligheder for at vælge en gedigen træplade som dækplade. Da badeværelset er et vådt miljø, er en hård træsort med et højt olieindhold at foretrække, da den er langt mere bestandig overfor vand end det er tilfældet med de bløde træsorter.
Der er derfor meget mindre risiko for, at bordpladen i en hård træsort angribes af råd eller tager skade af rummets fugtige miljø.

Hårde træsorter som dækplade

Blandt de hårde og olieholdige træsorter, der er velegnede til dækplader og bordplader i våde miljøer som det er tilfældet på for eksempel et badeværelse, er den lyse ask og eg. Bøg kan ikke anbefales, da den arbejder meget, og der er risiko for, at pladen bliver skæv.

Af de mere mørke typer finder man teak og mahogni, som traditionelt anvendes på både og i maritime sammenhænge.

Brug for inspiration til badeværelset?

Hos Egerbyg er renovering vores speciale, og dette indbefatter naturligvis også badeværelser.

Har du brug for hjælp til at få din renovering på skinner, er du altid velkommen til at kontakte os.