(Efter)isoler din skunk og få lavere varmeregning

Tag og loft er de kritiske punkter, når det kommer til boligens varmeregnskab.
Det skyldes, at varmen i huset stiger opad og varmetabet gennem loft og tag er 10-15% større end gennem ydervæggene.

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvad er en skunk?

Langt de fleste huse med udnyttet tagetage har en skunk, som er mellemrummet mellem det nederste af taget og væggen på øverste etage.

I mange tilfælde er der ikke lagt gulv i skunkrummet, men du kan nemt lægge nogle planker ud på bjælkerne og derved anvende rummet til opbevaring.
Uanset om du ønsker at udnytte skunken til opbevaring eller ej, er det en god ide at sørge for, at skunken er velisoleret.

Isolering af skunklem

Overvejer du at isolere skunken, bør du samtidig tage selve skunklemmen med i betragtning. Her skal isoleringstykkelsen ideelt set være mere en 150 mm og desuden bør lemmen slutte helt tæt til den omkringliggende ydervæg. Er det ikke tilfældet, kan en ny skunklem være den bedste løsning, så du opnår størst mulig effekt af dine investeringer.

Derfor skal du isolere din skunk

Hvis du ønsker at efterisolere din bolig, er der god grund til at starte oppefra.
Det er nemlig gennem tagkonstruktionen, at husets største varmetab sker – du kan derfor også opnå de største besparelser på dit varmebudget ved at isolere skunk og skunklem. I mange tilfælde bør du overveje at udskifte lemmen, hvis den eksisterende alligevel har set bedre dage.

Tjek i første omgang tykkelsen på isoleringen; er den mindre end 200 mm, vil du virkelig opnå en stor besparelse og få væsentlig større komfort. Du har i de fleste tilfælde let adgang til skunken gennem lemmen. Er der god plads i skunkrummet, er det optimalt at isolere med 300 mm på gulvet og 200-250 mm på den lodrette væg.

En velisoleret skunk giver bedre indeklima

En isolering af skunken betyder, at overfladerne i din bolig generelt bliver varmere og mere behagelig. Det øger komforten og minimerer træk. Samtidig reducerer du risikoen for, at store temperaturforskelle giver kondensdannelse, som i værste fald kan medføre fugt- og svampegener.