Isolering af terrændæk

Med en effektiv isolering af husets terrændæk får du sundere indeklima og bedre varmeøkonomi – og så forebygger du røde næser og forkølelser hos husets kravlende beboere.

Send os en mail med billeder gulvet, tegninger med mål samt et par linjer om, hvordan vi kan hjælpe dig til en lun vinter.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvad er terrændækket?

Terrændækket er for mange et ukendt begreb, men det er betegnelsen for den del af husets gulvkonstruktion, der starter på jordoverfladen og slutter med overkanten af det betonlag, der tjener som underlag for husets færdige gulvbelægning.

Tidligere bar terrændækket temmelig sparsomt konstrueret, men efterhånden, som man har fået øjnene op for at bygge energibesparende og bæredygtigt er terrændækkets konstruktion blevet mere og mere kompliceret og består i dag af mange forskellige lag.

 

Hvorfor isolere husets terrændæk?

Terrændækket er i direkte berøring med jorden under dit hus. Det betyder, at du med fordel kan sørge for at isolere terrændækket bedst muligt for på den måde at reducere varmespildet og kulden i gulvniveau.

Der er stor forskel på, hvor meget isolering terrændækket i forskelige huse er udstyret med, men som hovedregel er der i huse fra før 1985 grund til at være opmærksom på, om det er på tide med en isolering.

Isolering af terrændækket – hvordan foregår det?

Der er forskel på de forskellige isoleringsmetoder, men overordnet kan man udføre denne på tre forskellige måder.

En god, men kostbar løsning er at isolere hulrummet mellem gulv og terræn. Denne metode kræver, at gulvet tages op før man kan lægge isoleringsmåtter og en dampspærre. Alternativt kan man blæse forskelige typer granulat ind i hulrummet.

 

Sådan kan man også isolere terrændæk

Derudover er der to metoder, der bruges til at isolere terrændæk i et hus.

Den ene er, at man lægger et nyt terrændæk helt fra bunden. Dette er en særdeles dyr løsning, men man får virkelig en effektiv løsning på problemerne med utætte og kolde gulve.

Endelig kan man vælge en isolering af terrændækket udefra, hvilket er en hensigtsmæssig løsning, hvis man påtænker at få lagt omfangsdræn – de to operationer kan nemlig udføres samtidig.