Reparation af nedslidte gulve

Mange ældre boliger har flotte, oprindelige plankegulve.
På trods af gode trækvaliteter sætter tidens tand også sine spor, men heldigvis kan det ofte betale sig at reparere nedslidte gulve.

Nedslidte plankegulve

Da træ er et meget stærkt materiale, er det sjældent, at der forekommer deciderede skader på plankegulve – også selvom de har mange år på bagen. De fleste ældre plankegulve er fremstillet at hårde træsorter som eg eller bøg, og alene træets hårde egenskaber gør dem ekstra stærke og modstandsdygtige sammenlignet med gulve i fx fyrretræ.

Opstår der alligevel skader på dit trægulv, er de fleste trækvaliteter så gode, at det uden tvivl er en god investering at reparere skaderne og give nyt liv til dine nedslidte plankegulve.

Nyd gavn
af vores erfaring

Trægulve arbejder i fugtige miljøer

En af de skader, der kan være i forbindelse med trægulve, er følgeskader, som opstår fordi alle typer trægulve påvirkes af fugt. Når plankerne udsættes for fugt, vil træet udvides og arbejde i forhold til hinanden. Derved opstår risikoen for, at plankerne revner.

De nedslidte gulve kan også være beskidte, hvis man gennem mange år ikke har sørget for at vedligeholde og rengøre tilstrækkeligt. Resultatet bliver en grå hinde, som kun kan fjernes ved nedslibning af gulvet.

Defekte fuger i nedslidte gulve

En anden form for skade på nedslidte gulve er fuger, der er ødelagte eller har sluppet brædderne.
Opdager du, at fugen har sluppet gulvbrædderne er der risiko for, at vand kan løbe ned mellem brædderne og ødelægge den underliggende konstruktion.
Det er derfor en god ide at gå sine fuger grundigt efter en gang i mellem – evt. i forbindelse med en grundig aftørring, der vil friske fugerne op og få dem til at fremstå som nye.

Nedslidte gulve kan knirke

Er du generet af knirkelyde fra dine gulve er det oftest et tegn på, at dine planker ikke er sømmet helt fast til de underliggende stører, og dette vil være et godt sted at starte.

Er du ikke selv frisk på at gå i gang med dyknagle og hammer, kan du hente hjælp hos Egerbyg, som er eksperter i renovering – også udbedringer af nedslidte gulve.