Sådan vælger du ny bordplade

Når du skal vælge ny bordplade til køkkenet, er der mange forskellige materialer at vælge mellem.
Det er derfor en god ide at bruge lidt tid på at finde frem til, hvad dit nye køkkenbord skal stå model til.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

Nyd gavn
af vores erfaring

Overvej følgende, når du køber ny bordplade

Ikke overraskende hører en ny bordplade til blandt de tungere poster, når du skal investere i et nyt køkken.

Derfor er det værd at bruge lidt tid på at overveje, hvad en bordplade egentlig skal kunne tåle hjemme hos dig. I nogle hjem laver man altid mad og derfor er det vigtigt med en funktionel bordplade, der er nem at rengøre. Andre steder er det begrænset, hvor meget mad der laves – til gengæld skal den fremstå flot i mange år fremover

Skal det være en ny bordplade i træ?

En ny bordplade i træ er det klassiske valg. Vælger du en bordplade i hårdt træ – fx teak, eg eller mahogni – og sørger du samtidig for at vedligeholde med rigelige mængder af fx olie eller lak, så har du et meget modstandsdygtigt bord, der kun bliver smukkere med tiden.

Hos Egerbyg anbefaler vi, at du får tilpasset din bordplade hos leverandøren. De har det helt rigtige maskineri og er rutinerede på området. Det samme gælder underlimning af vasken – vi kan ikke gøre det ligeså godt som leverandøren.

En ny bordplade i komposit

De senere år har budt på bordplader i akrylkompositmaterialer. Der er tale om meget holdbare materialer som fx corian, der er nemme at rengøre og tilmed særdeles hårde. En ny bordplade i corian består af mineraler, bindemidler og farvestoffer. Netop derfor kan du vælge mellem et utal af forskellige farver.

Stål til dit nye køkken

Ligeså klassiks som træbordpladen er bordpladen i rustfrit stål. Det er ligesom corian særdels hårdt og meget nemt at rengøre og vedligeholde. Mange mener faktisk, at jo flere ridser og mærker, der er i en stålbordplade, desto smukkere er den at se på.

Stålbordpladen har desuden den fordel, at den kan tåle varme, syre og farvede væsker.