Skal du bruge en ny fordør? Vælg den rigtige fordør

Og få den monteret efter alle kunstens regler med Egerbyg.
Vi anbefaler altid, at du tager dig god tid til at undersøge markedet, inden du beslutter dig.

Tag ud og se mulighederne – det er svært at købe ny fordør ud fra et billede.

Hvad koster en ny fordør?

Der er stor forskel i prisen på en ny fordør. De dyreste er naturligvis de specialfremstillede døre i massive og kostbare træsorter. En dør i den kaliber løber nemt op i mange tusind kroner, hvorimod de billigste på markedet kan erhverves for under 5000 kr.

Det er vigtigt, at du tager dig tid til at gå ud og se de forskellige døre på udstillinger eller i byggemarkeder.

En dør koster immervæk nogle tusind kroner og det bedste indtryk får man ved at se døren live, mærke den og fornemme, om den vil leve op til de krav, du stiller til en ny hoveddør.

Læs om nye døre med Egerbyg

Hvilke materialer kan jeg vælge til min fordør?

Fordøre fås i solide, massive udgaver, som med den rigtige vedligeholdelse kan holde i rigtig mange år.

Du kan imidlertid også vælge en udgave i malet mdf-plade. Her får du en billigere udgave, hvor holdbarheden er væsentligt kortere og hvor du kan risikere, at træet udvider sig, hvis det bliver vådt – fx ved afskalning af maling eller ved ridser.

Valget af materialer hænger i sidste ende sammen med, hvilken dørtype du vælger og her kan du med fordel gøre dig nogle du overvejelser.

Valg af ny fordør – Har du tænkt på…?

Hoveddøren er en central bygningsdel, der ofte er placeret ret synligt – derfor anbefaler vi, at døren først og fremmest passer til den stil dit hus er bygget i. En fyldningsdør med masser af detaljer, vil fx passe dårligt til en minimalistisk og moderne villa, ligesom en enkel dør uden fyldninger vil være mindre passende til et bindingsværkhus fra 1700-tallet.

Nyd gavn
af vores erfaring