Få mere varme for dine penge

De fleste radiatorer i din bolig er placeret under vinduerne, så de effektivt kan opvarme kuldenedfaldet fra vinduerne. I nogle tilfælde formindskes denne effekt imidlertid af, at vindueskarmen ”spærrer” for luftcirkulationen. Med ventilationsriste i karmen afhjælper vi problemet og giver dig mere varme for pengene.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Varmekilder i gulvet er effektive

Har du terrassedøre eller store gulv-til-loft vinduer kan du placere en gulvkonvektor i en grav under partierne.

Du kan vælge en samlet pakke med hele installationen i en kasse, der er ”nøgleklar”.

Alternativt kan du lave en grav, hvori du placerer en lav radiator. Herover lægges en ventilationsrist, der lader luften cirkulere. Hermed kan den kolde nedfaldsluft frit passere ned til radiatoren for der at blive opvarmet.

Når luften bliver opvarmet stiger den til vejrs gennem ristene og du får det fulde udbytte af dine udgifter til opvarmning. Du kan med fordel også læse vores artikel om radiatorskjulere.

Placer radiatoren under gulvet og spar plads

Udover den eminente varmeudnyttelse kan du med gulvkonvektorer udnytte dine kvadratmeter bedre.

Dermed får du lidt ekstra frihed i forhold til indretning: dog må der ikke placeres møbler over ristene, da varmen i så fald ikke kan udnyttes optimal.

Imidlertid er dette dog sjældent et problem, da de fleste sjældent møblerer foran en terrassedør eller gulv-til-loft vinduer.

Større effekt med en elektrisk blæser

Alt efter hvor stor en del af opvarmningen, der skal overlades til gulvkonvektoren, kan det være værd at overveje, om man skal tilslutte en blæser.

En blæser er med til at sprede den opvarmede luft og er i særklasse nyttig, hvis gulvkonvektoren alen skal opvarme rummet. Er der supplerende radiatorer, er behovet knapt så stort.

Vælger du en blæser, skal du være opmærksom på, at der kan forekomme en smule støjgener, når den kører. Støjniveauet kan sammenlignes med den du kender fra blæseren på en computer.

Hurtigt prisoverslag med Egerbyg

Er du så langt i dine overvejelser, at du blot mangler et prisoverslag, kan du sende os billeder af de opgaver, du vil have udført samt en beskrivelse af opgaven.

Suppler med en skitse med mål – så kvitterer vi med et hurtigt overslag.