Få has på rådskader med Egerbyg

Ved mistanke om rådskader bør du straks kontakte en entreprenør, da skaderne hurtigt kan udvikle sig til et kritisk niveau.

Hos Egerbyg har vi stor erfaring med at udbedre rådskader i boliger.

Udfyld formularen til højre, hvis du har brug for hjælp til at udbedre rådskader.
Har du billeder af de angrebne dele, så send dem gerne med.

Nyd gavn
af vores erfaring

Du bør handle straks ved rådskader

Ved problemer med råd i boligen, anbefaler vi dig, at du først kontakter dit forsikringsselskab for at finde frem til, om skaderne er dækkede af husforsikringen.
Dernæst bør du straks reagere og begrænse skaderne. Det er nemlig sådan, at det kan gå ganske hurtigt, hvis først træværket i din bolig er angrebet ad svamp eller råd.

Rådskader opstår i fugtige miljøer

Rådskader opstår typisk i boligens træværk på de steder, hvor miljøet er præget af fugt. Det er nemlig det fugtige miljø, der giver næring til svampenes vækst.
Samtidig er de fleste huses konstruktioner lavet af træ, så det er alvorligt, hvis din bolig rammes af problemer med fugt og rådskader.
På loftet er der som regel et lettere fugtigt miljø og det er derfor en god ide jævnligt at tjekke trækonstruktionen på loftet for tegn på fugt eller råd.

Når vi sover og bader opstår fugt

Det meste af den fugt, der opstår i boligen kommer fra vores udånding og hverdagsaktiviteter som fx madlavning og brusebad.
Det betyder, at der om morgenen er forholdsvis fugtigt i de værelser, hvor vi natten i gennem har trukket vejret. Udluftning af boligens soveværelser er derfor en god ide fra morgenstunden.
På samme vis er der efter morgenbadet fugtigt på badeværelset – så luk vinduet op eller sørg for effektiv ventilation for at forebygge fugt.

Hvilken type svamp?

Hvis uheldet er ude, og dit hus er blevet angrebet af råd eller svamp, er det vigtigt at finde frem til, hvilken type, der er tale om.
For at finde frem til typen, kan det være nyttigt at kontakte svampelaboratorier og fagfolk, der bestemmer typen ved at tage prøver af de angrebne områder.
Ved en typebestemmelse får du de bedste kort på hånden, når rådskaderne skal udbedres.

Udover almindelige, hverdagsrelaterede årsager, kan sætningsskader med videre være skyld i rådskaden. Er dette tilfældet, hjælper vi dig også på denne front.