Renover dit vindfang og spar på varmen

Et vindfang er en lille tilbygning i forbindelse med hoveddøren på din bolig.
Formålet med vindfanget er netop at ”fange” vinden og dæmme op for kulde og træk i entreen og boligen generelt.

Vindfanget er en sluse

Udover at være en praktisk foranstaltning, der gør det muligt at låse hoveddøren op i tørvejr eller forhindrer, at mudder og sand slæbes med ind, fungerer vindfanget som en sluse mellem de lune temperaturer i stuerne og den køligere luft udendørs. Denne effekt er særlig nyttig i de kolde måneder, hvor kulden og varmen så i nogen grad mødes allerede udenfor.
Hvis du har et vindfang, må du derfor acceptere, at det om vinteren er en smule fugtigt.

Renovering af dit vindfang

Hører du til den del af boligejerne, der har et hus med et vindfang, kan du med fordel renovere det og derved gøre dit hus mere energieffektivt og klimavenligt.
Går med tanker omkring dette, bør du renovere, så du respekterer husets arkitektur. Således bør du med en ældre murermestervilla tænke i et muret og eventuel pudset vindfang, ligesom materialer som glas og zink passer til vindfanget i den mere moderne villa.

Der var engang, hvor vindfanget var et must

Frem til 1950’erne var vindfanget en næsten fast bestanddel af husets arkitektur. Det var her gæsterne kom ind, og de skulle fra starten imponeres med fx detaljerede udskæringer i loftet, smukke tapeter eller andre prestigefyldte effekter i indretningen.
Denne historik kan du med fordel have i mente, når du står overfor en renovering af vindfanget i en klassisk, ældre villa. Har du et nyere hus, er stilen måske knapt så passende, og her er der andre muligheder.

Skal vi renovere dit vindfang?

Med Egerbyg får du en kompetent og kvalitetsbevidst partner, der udfører renovering af vindfang i både hoved- og fagentreprise.
Vi kan således klare hele renoveringen sammen med vores faste samarbejdspartnere blandt øvrige faggrupper eller vi kan byde ind på tømrerentreprisen.

Del dine ønsker og ideer omkring renoveringen i en mail til os og send gerne billeder som en målfast skitse med – så har vi lidt materiale at starte ud fra.

Nyd gavn
af vores erfaring