Renovering af gamle vinduer

Genbrug er et hit!

Bor du i en ældre bolig, hvor vinduerne er over 50 år gamle giver det god mening at renovere de originale vinduer fremfor at udskifte dem med nye.
Som hovedregel udfører vi altid renovering af vinduer på forbrugt tid og materialer, da det kan være vanskeligt at give dig en realistisk pris, inden vi for alvor kommer i gang med opgaven.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Gamle eller nye vinduer???

Der er mange overvejelser at gøre sig, når det handler om nye kontra gamle vinduer, og der findes ingen definitive svar, da mange faktorer har indflydelse på dit valg.

Bor du i en ældre bolig fra 1940’erne er der udover kvaliteten også æstetiske hensyn at tage. De originale vinduer passer bedst til arkitekturen og er altså i en uovertruffen trækvalitet.

At renovere gamle vinduer er imidlertid ikke en besparelse i sig selv, da det koster lige så meget med en gennemgribende renovering som udskiftning.

Tag en snak med Egerbyg omkring dine vinduer og kig eventuelt på oversigten her.

Overvej at renovere rammerne

Vinduesrammerne på ældre vinduer er fremstillet af kernetræ, som er meget tungere end det træ, der anvendes i moderne vinduesproduktion. Årene og fibrene i det gamle træ er tættere og derfor tungere. Det er den mere bastante struktur, der gør, at holdbarheden er længere.

Udover gode trækvaliteter er der også en æstetisk forskel på nye og gamle vinduer. De gamle vinduer er ofte mere elegante i konstruktionen med smallere sprosser og proportionerne kan være mere optimale i forhold til lysindfald.

Udskift enkelt-lags glas med energiglas

Når du har fået restaureret rammerne på vinduerne, er det naturligvis vigtigt, at du også energiforbedrer selve glasset, hvis dine gamle vinduer skal stå mål med de nye og deres isolerende egenskaber.

Det – eller de nye glas indsættes blot i rammerne, så du nu har et smukt originalt vinduer med god isoleringsevne og mindre træk.

Vi elsker de gamle vinduer

Hos din tømrer og Egerbyg er vi begejstrede for de gamle vinduers kvalitet og æstetik.

Når det er sagt, vil vi gerne medgive, at det ikke bliver en billigere løsning at renovere og energiforbedre.

Fordelene ligger på den lange bane og den bæredygtige tanke, det er at undgå at udskifte noget, der er i en god kvalitet.