Er du til eksklusivt skifertag?

Et skifertag hører til i den eksklusive ende af tagbelægninger.
Med sit rå og dog diskrete udseende giver skifer din bolig et unikt udtryk, der kan vare i op mod 100 år, hvis man vælger naturskifer.
Et billigere alternativ til naturskifer er fibercement, som også er et utrolig vejrbestandigt materiale, der giver et godt indeklima.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Naturskifer stammer fra ler aflejringer

Naturskifer har et meget særligt udseende, som skyldes, at det nemt spalter sig i lige stykker, når det flækkes.

Denne egenskab har siden år 600 f. Kr. gjort materialet attraktivt i forskellige sammenhænge. Det har bl.a. været anvendt som gadebelægning og – naturligvis – som tagbelægning.

Et skifertag har et helt særligt udtryk med en mat glans i elegante mørkegrå eller sorte nuancer. Det kan anvendes til stort set alle typer af huse og bliver kun smukkere som årene går. Holdbarheden på naturskifer er op mod 100 år.

En af fordelene ved skifer er, at det ikke kan brænde. Dette var en kæmpe fordel i middelalderen, hvor voldsomme brænde ofte raserede de tætbebyggede byer, med katastrofale følger for befolkningen.

Et skifertag er et bæredygtigt tag

Skifertagets bæredygtighed skyldes først og fremmest, at taget er utrolig holdbart. Der skal derfor kun skiftes tag en gang hvert århundrede. Dertil kommer, at det meste skifer udvindes i Sydeuropa, og derfor har en begrænset transport hertil.

Desuden er selve metoden, skiferen brydes på, ikke særlig miljøbelastende og da materialet i sig selv består af ler aflejringer, er det et alletiders bæredygtige byggemateriale. Skifertaget kræver ikke megen vedligeholdelse. Mos kan forekomme, men det fjernes nemt med en kost.

Spørg din entreprenør om et skifertag er for tungt

Skifertaget hører til blandt de tunge tage. Det betyder, at du skal være opmærksom på, om din tagkonstruktion kan holde til et skifertag. Dette er især aktuelt, hvis du før har haft et let tag i fx eternit eller tagpap.

Din entreprenør kommer gerne forbi for at tjekke op på, om skifertaget vil være egnet til netop din bolig. At lægge et skifertag kræver særlig uddannelse, og det kan ikke anbefales som gør-det-selv-projekt.

Egerbyg er tag-eksperter og klarer også skiferarbejde

Entreprisevirksomheden Egerbyg har specialiseret sig i renoveringer af ældre ejendomme, og er derfor eksperter i tagarbejde af enhver slags.

Vi deler gerne vores erfaringer og viden med dig, så hvis du vil vide mere om naturskifer og din bolig, er du velkommen til at kontakte os telefonisk eller ved at udfylde vores kontaktformular.