Har du brug for friske øjne på dine tagrender?

Skjulte tagrender kræver mere opmærksomhed fra din side, da de oftere er kilde til vandskader på husets klimaskærm.
Ønsker du at ombygge og få åbne tagrender, er det en opgave for din entreprenør hos Egerbyg.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Har du problemer med skjulte tagrender?

Mange parcelhuse fra 60’erne og 70’erne har skjulte tagrender, hvilket i pågældende periode var en arkitektonisk trend.

At tagrenderne er skjulte kan være et problem i forhold til vedligeholdelsen, da du ikke på samme måde kan se, om tagrenden er stoppet, utæt eller måske leder vandet den forkerte vej.

Skjulte tagrender er ikke i sig selv problematisk

Der er ikke noget problematisk i den skjulte tagrende i sig selv. Som nævnt kræver den blot, at du er en smule mere opmærksom på, hvilken tilstand den befinder sig i, så effekten og evnen til at lede regnvandet væk, er optimal.

Et gennemsnitligt parcelhus lægger tag og tagrender til omkring 100 tons nedbør, så det er vigtigt, at faldet på tagrenden er korrekt.

Har du ikke muligheden for at tjekke dine skjulte tagrender, kan din entreprenør klare opgaven. Kontakt os allerede i dag, så kan vi komme forbi en af de nærmeste dage.

En defekt (skjult) tagrende øger risikoen for fugt

Når tagrenden er tæt ledes regnvand og sne væk fra husets konstruktion og sikrer dermed, at træværket i form af bl.a. sternbrædder, spær og udhæng, er tørt. Hvis tagrenden ikke fungerer optimalt, er der risiko for, at træværket holdes fugtigt og med tiden rådner. Råd i tagkonstruktionen kan blive en omkostningstung affære og råd i huset, er aldrig godt for husets tilstand eller indeklimaet.

Der er derfor god grund til at efterse dine skjulte tagrender hvert halve år. Du skal undersøge, om de er tilstoppede, defekte eller måske hælder forkert. Alle disse ting kan nemlig være årsag til, at vandet ikke løber ud, hvor et skal.

Hvis du vil gå fra skjulte til åbne tagrender

Er det en af de større opgaver, hvor det er særlig vigtigt, at arbejdet udføres korrekt.

Din entreprenør har ombygget mange tagrender på disse typehuse og kender derfor proceduren og de mulige faldgruber særdeles godt. Du kan derfor være sikker på, at ombygningen varetages af meget kompetente fagfolk fra Egerbyg.

Er du interesseret i at få mere at vide omkring en konvertering fra skjulte til åbne tagrender, så udfyld vores kontaktformular nu, så vender vi hurtigt tilbage til dig.