Renovering af din skorsten?

Har du fugtgener omkring skorstenens inddækning eller trænger din skorsten til en generel renovering?

I så fald skal det undersøges nærmere og eventuelle skader udbedres, inden det fører til fx vandskader.

Har du brug for hjælp? Så send os en mail med billeder af skorsten eller inddækning, en skitse med mål samt en beskrivelse af problemerne – vi vender hurtigt tilbage med gode forslag til udbedringer.

Nyd gavn
af vores erfaring

Inddækningen om skorstenen er sårbar

Fælles for inddækningerne er, at det er sårbare steder. Det skyldes, at inddækningerne jo dækker over en samling mellem to forskellige bygningsdele, der bevæger sig uafhængigt af hinanden. Disse bevægelser kan føre til forskydninger og efterlade små uregelmæssigheder i tagpappen, zinken eller det materiale, inddækningen består af. Her er der forøget risiko for, at vandet let samler sig og måske trænger ind i tagkonstruktionen. Du bør derfor tjekke en gang om året for at forebygge fugtgener, der på sigt kan føre til svampeangreb og rådskader.

Tjek skorstenens inddækning om foråret

Det er oplagt at efterse inddækningen omkring skorsten, kviste, tagvinduer og ventilationskanaler om foråret. Er der i løbet af den mørke tid opstået forskellige skader, kan du om foråret nemt komme til at kontrollere tagrummet (hvis du har adgang dertil) for fugtige plamager eller skjolder.

Udfordringen er at lokalisere stedet, hvor vandet kommer fra. Der kan nemlig godt være langt fra stedet, hvor vandet er trængt ind til den skjold, du opdager.

Egerbyg reparerer inddækningen om skorstenen

Som entreprisevirksomhed har vi siden 2007 opbygget et godt netværk af kompetente samarbejdspartnere fra andre faggrupper.

Det betyder at vi kan hjælpe dig med dine inddækninger uanset om de er lavet af zink eller tagpap.

Er der tale om zinkinddækninger, har vi en dygtig blikkenslager, der klarer opgaven – er det tagpap bruger vi faste tagpapfolk, der har stor erfaring og særlige forsikringer.

Se listen over murerarbejde vi udfører her.