Tætningslister forebygger unødigt varmetab

Spar penge på varmebudgettet med korrekt monterede tætningslister. De skal være i god stand og passe til vinduesrammen for det fulde udbytte.

Få styr på dine tætningslister inden Kong Vinter melder sin ankomst.

Tætningslister og tilbagespringsevne…

Tætningslisten er en liste, som ofte er fremstillet i gummilignende materiale. I de fleste tilfælde er den monteret i hulrummet mellem falsen og karmen i døre/vinduer.

En tætningsliste med optimal effekt er elastisk og hel, da den derved fungerer bedst og kan tilpasse sig forskydninger, sammentrækninger og udvidelser som følge af udsving temperaturer, luftfugtighed etc.

Det er netop denne elasticitet, der kaldes for tilbagespringsevnen.

Effektive tætningslister er en god forretning

Med effektive og velfungerende tætningslister mellem vindue og karm, er du godt på vej til at spare penge på dine varmebudgetter, når Kong Vinter melder sin ankomst. Det er derfor en god ide at gennemgå listerne – fx som en fast del af dine juleforberedelser. Så er alt på plads, når termometeret nærmer sig nulpunktet.

Vær opmærksom på, at de bedste lister er fremstillet i silikone- eller EPD gummi. Har du mistanke om, at der er PVC i listerne hos dig, kan PVC indholdet påvirke træbeskyttelsens effekt i negativ retning.

Hvordan fungerer tætningslister?

Med sin elastiske egenskaber udfylder listerne de små hulrum og uregelmæssigheder, der forekommer mellem vindue og karm. Derved reduceres mængden at varm luft, der strømmer ud, samtidig med, at træk og kulde udefra minimeres.

Har du i øvrigt støjgener fra trafik, er det et forsøg værd at skifte tætningslister, da de også virker støjreducerende.

Tjek dine tætningslister

Når du gennemfører et ”liste-tjek”, skal du først og fremmest sikre dig, at listen er intakt og har en god tilbagespringsevne. Det er ligeledes vigtigt, at listen passer i størrelsen og sidder godt til hele vejen rundt.

En for stor liste har ikke optimal isoleringsevne og er skadelig for vinduets form på sigt.

Nyd gavn
af vores erfaring