Skal du have de gamle tagrender skiftet ud?

Hvis du har utætte tagrender, anbefaler vi, at du får dem udskiftet, inden det fører til vandskader på murværket.
Vi løser problemet for dig, og sætter nye tagrender op – måske vil du endda have dem i stål, så de giver dit hus en helt ny personlighed.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Husets tagrender er vigtige ved regnskyl

I disse år hvor skybrud og kraftig regn bliver mere og mere almindeligt stiller det større krav til dine tagrender. Din entreprenør klarer udskiftningen af tagrender for dig til en pris du kan forstå

Vidste du at dine tagrender tager i mod cirka 100 tons nedbør årligt? Nedbøren falder mest som regn, men også som sne, slud og alt det midt i mellem. Disse tal for sat tingene i perspektiv og man forstår bedre, hvorfor solide tagrender er en vigtig del af husets klimaskærm. Din entreprenør har skiftet mange tagrender og det er en opgave, der som regel forløber ganske problemfrit og det kan tilmed gøres til en pris, der er til at betale. Du skal blot tage stilling til, om dine nye tagrender skal være af plastic, metal, zink eller måske endda kobber?

Skjulte tagrender kan have sin pris

Er dit hus bygget i 60’erne eller 70’erne kan der være sandsynlighed for, at det har skjulte tagrender. Et godt råd fra din entreprenør er i den forbindelse at skaffe dig af med disse. De vanskeliggøre vedligeholdelsen og rensningen af tagrenderne og det er en høj pris at betale for et arkitektonisk modefænomen.

En tagrende skal holde tæt for enhver pris

Tagrendens funktion er at opsamle og lede nedbøren væk fra husets facade. Derfor siger det sig selv, at en tilstoppet eller hullet tagrende ikke fungerer optimalt. Ved længere tids utætheder som følge af det ene eller andet, kan man risikere at det nedbør, der ikke ledes korrekt væk fra tagrenden i stedet plasker eller løber ned ad facaden. Din entreprenør har været ude hos flere kunder, hvor det faktisk har medført omfattende fugtskader på murværket. Skader der kunne være undgået ved at rense op eller kontakte din entreprenør for at få nye tagrender – i stedet bliver udbedringen af skaderne til en helt anden pris.

Tjek dine tagrender en gang om året

For at undgå problemer med tilstoppede tagrender er det en god ide at lave et systematisk tjek af tagrenderne på din bolig. Din entreprenør anbefaler minimum en gang årligt – gerne to eller flere, hvis du vil være på den sikre side.
Efteråret er den bedste tid at rense tagrende på. I hvert fald efter at bladene er faldet af træerne. Her lander nemlig rigtig mange i tagrenderne og så skal der ikke meget til før de stopper til.
Husk også at kontrollere nedløbsrørene for uønskede effekter, så du ikke kommer til at betale prisen med tilstopning i løbet af vinteren.