Tag hånd om husets tagrygning

Rygningen på husets tag er et af de mest udsatte steder på klimaskærmen.

Du bør derfor straks reagere, hvis du opdager revner i rygningssten, smuldrende fuger eller andre uregelmæssigheder, som kan føre til indtrængen af vand eller fygesne.

Tag en snak med os, hvis du har brug for vejledning omkring taget på din bolig.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

Nyd gavn
af vores erfaring

Tagrygningen skal være up to date

På ældre huse er teglene ofte understrøede. Det betyder, at samlingerne på tagstenenes underside er beklædt med mørtel. Tidens tand samt vejrpåvirkninger er hårde ved mørtelen, som efter en årrække kan begynde at smuldre. Sker det, vil rygningsstenene være løse og der er risiko for, at tagrygningen bliver utæt.

I en sådan situation kan du kontakte Egerbyg via kontaktformular eller på mail.

Send gerne billeder, skitser med mål samt en beskrivelse af opgaven på vores mail

Vi svarer hurtigt og vender tilbage til dig førstkommende hverdag – parate til en snak om tag og tagrygning hjemme hos dig.

Vand er husets værste fjende

– og vandet finder altid vejen ind. Opdager du decideret vand, skjolder eller fugt i dit loftsrum er det til tider noget af en opgave at få lokaliseret præcis hvorfra utætheden stammer. Fugt eller vand kan have bevæget sig langt og stedet, og afstanden mellem skadens udspring og hvor du opdager den kan være ganske betragtelig. Prøv alligevel at lokalisere ”arnestedet”, så skader kan udbedres inden de forplanter sig til husets øvrige dele.

Når sneen fyger ind på dit loft

Når det en sjælden gang er vinter med fygesne og kraftigt snefald, er det en god ide at gå på loftet for at finde frem til, om der kommer fygesne ind på loftet.

Er dit tag af ældre dato, er der næsten umuligt at undgå fygesneen, der kommer ind gennem selv den mest mikroskopiske revne.

Finder du fygesne skal du fjerne det hurtigt og helst inden det smelter – en lille kost med en fejebakke er ofte tilstrækkeligt.