Den eksklusive terrasse i smukke træsorter

– giver dig et unikt uderum til de lyse nætter.
Hør hvordan, du udnytter matriklen til at skabe en personlig og funktionel terrasse i træ.
Med dets smukke åretegninger, blødhed og det organiske look, er træ det perfekte materiale til en terrasse, der bringer dig og familien tættere på naturen.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Eksotiske træsorter vinder indpas

Tidligere var teaktræet state-of-the-art, når det kommer til holdbarhed og æstetik.

Teaktræet hører til blandt de mest kostbare træsorter og i dag vinder de mørke eksotiske træsorter som fx ipé – eller brasiliansk valnøddetræ – indpas som et billigere alternativ til teak.

Da disse sorter stadig er nye på det danske marked, bliver spørgsmål om holdbarhed teoretiske, men det høje olieindhold og træets hårdhed, gør det realistisk at gætte på egenskaber, som på den lange bane minder om teak.

De smukke nordiske træsorter

Som lærketræ, gran og eg hører fortsat til de foretrukne hos danskerne. Egetræet er med dets unikke holdbarhed det eksklusive valg, der holder i op mod 50 år – ubehandlet. En levetid, du kan forlænge markant med hyppig vedligeholdelse. Lærketræet bliver hurtigt grålig, hvis det ikke behandles.

Nogle finder denne grå tone yderst elegant, og vælger lærk af samme årsag. Uanset hvilken type du vælger til din terrasse, skal du være parat til at oliere eller male omkring hvert andet år.

Til gengæld får du træets helt særlige blødhed og dets evne til at absorbere varmen fra solens stråler, så du ikke brænder fødderne på de virkelig varme dage.

Ud med det trykimprægnerede – ind med det varmebehandlede

Tidligere var det trykimprægnerede træ blandt de foretrukne materialer, når der skulle bygges terrasser i barndommens parcelhus.

Trykimprægneret træ er absolut ikke-miljøvenligt, og vi anbefaler at begrænse brugen af det. Tænk også over, hvor du placerer din køkkenhave, hvis der er trykimprægneret træ i dit udemiljø. En køkkenhave bør ikke ligge i nærheden.

I dag anvender man i stedet superimprægnering eller varmebehandling af træet for at gøre det modstandsdygtigt og øge dets holdbarhed.

Træterrassen med plads til familieliv

Din entreprenør kan hjælpe dig, hvis du gerne vil have en terrasse, der passer til din bolig og din have.

Vi deler gerne vores viden, og de tricks vi gennem årene har fået, med dig, der vil have en fagmand med på sidelinjen, når du skal bygge ny terrasse i ædeltræ.