Skal din terrasse være trykimprægneret?

Trykimprægneret træ er et udmærket valg til de bærende konstruktioner på din terrasse, da de som oftest også har direkte jordkontakt.
Kontakt din tømrer, Egerbyg, for vejledning og pris.

Udfyld formularen og lad os tage en snak arrow

Nyd gavn
af vores erfaring

Skal din terrasse være trykimprægneret?

Når du synes, det er blevet tid til at gøre årets lyse dage endnu mere værd, så kan en terrasse være lige det, der er medvirkende til en større glæde – tag en snak med din tømrer

En terrasse kan være et ekstra rum til årets lyse og varme dage.

Det er bedst at lave selve terrassegulvet i en form for træ, der kan være helt uden splinter og være behagelig og blød at gå på, men hvis du vil have en lidt lavere pris på dit terrasseprojekt, så er det en fin ide at lave de bærende konstruktioner i trykimprægneret træ fremfor de noget mere kostbare ædeltræsorter.

Tag en snak med din tømrer om, hvordan du får den bedste terrasse til en pris, der er foreneligt med dit budget.

Ny terrasse i trykimprægneret træ – hvad siger tømreren?

Den svampedræbende imprægnering viser sig ekstra nyttig her, men husk på, at du også kan få hårde, ædle træsorter, der er behandlede med svampedræbende midler, så også de kan tåle jordkontakten.

Det er altså mest, hvis du tænker på, at den pris du betaler for din terrasse ikke må være for høj, at du kan overveje at anvende trykimprægneret træ med en økonomisk fordel, der er til at få øje på.

Din tømrer anbefaler de bedste kvalitet i trykimprægneret træ

Når vi taler om trykimprægneret træ, vil din tømrer anbefale dig, at du kigger grundigt på kvaliteten af det træ, du har i kikkerten. Ganske som med andre træsorter findes trykimprægneret træ i flere forskellige kvaliteter – nogle mere velegnede til terrasser end andre.

Du kan være næsten 100% sikker på, at du får den bedste kvalitet, når du vælger dansk træ, men det er klogt at være opmærksom på graden af imprægnering – nogle kvaliteter til en lavere pris, er ikke gennem-imprægnerede, og så er der naturligvis ikke samme holdbarhed som de typer, hvor imprægneringen er helt ind til kernen.

Trykimprægnering og bæredygtighed

Trykimprægneret træ er ikke det mest bæredygtige materiale, men det har en meget konkurrencedygtig pris. Imprægneringen fremkommer ved, at træet gasses med kemiske gasser og der er efterfølgende risiko for afgasning til omgivelserne.

Din tømrer anvender derfor kun trykimprægneret træ ved udendørs konstruktioner som f.eks. terrasser.

Vi anbefaler af hensyn til miljøet, at du finder andre træsorter, når du skal bygge terrasse og hjælper dig gerne med at finde frem til den rette løsning.