Få tørvejr med trapeztag

Har du brug for overdækning uden store isolerende egenskaber, er trapeztage et godt valg, som du sikkert kender.

I dag findes plasttage i flere udformninger og kvaliteter, så du finder nemt en type, der passer til dine behov.

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvad er trapezplader lavet af?

Trapezplader fås i enten PVC eller polycarbonat (PC).

Du kender sikkert trapezpladerne, som de bølgeformede plastplader, der ofte bruges ved overdækning af fx udestuer, terrasser eller carporte.

Forskellen på de to materialer ligger i bl.a. i slagfasthed og temperaturfølsomhed.

Polycarbonat er kendetegnet ved at være mere slagfast. Desuden kan materialet klare temperaturudsving på mellem -40 og 110 grader, så du burde være godt dækket ind, hvis du vælger dette PC fremfor PVC.

Trapezplader i PVC

Vælger du trapezplader i PVC fås de ligesom polycarbonat i fire forskellige farver, der alle er kendetegnet ved at give et behageligt og funktionelt lysindfald. De klarer nemt temperatuer mellem -10 og 60 grader. Hvis temperaturen overstiger de 60 grader, begynder der en gradvis nedbrydning af PVC’en, som bliver mørk og sprød.

Solbeskyttelse til dine trapezplader

Hvis du ønsker det, kan du vælge pladerne med indstøbt UV-filter. Dette er absolut at foretrække, hvis

taget skal opsættes på et sted, hvor det udsættes for direkte sollys – UV filteret er i det hele taget med til at sikre en længere holdbarhed.

Hvordan monteres et tag med trapezplader?

Uanset hvilket materiale du vælger til dit trapeztag, kræver det en understøttende konstruktion, der kan bære pladerne og i hvilke, pladerne fastgøres med specialdesignede skruer, der er fremstillet til formålet.

Du kan naturligvis selv gå i gang med at lave en trækonstruktion, der som oftest opbygges som et skelet af taglægter med understøtning i top og bund. Alt efter spændvidden monteres der understøttende spær på lægterne. For at undgå solens stærke varmepåvirkning, kan du med fordel varmebehandle træet i konstruktionen.