Er der er hul i gulvet, hvor væggen før stod?

Hvis du har bygget om og rykket eller fjernet en væk, så kan der være opstået et hul, der hvor væggen før stod.

Du behøver faktisk ikke at lægge et helt nyt gulv – en udlusning er den hurtigste og nemmeste løsning.

Entreprisevirksomheden Egerbyg har siden starten i 2007 haft fokus ansvarlighed indenfor byggeri. Det betyder, at vi tilstræber at drive vores forretning med så store miljøhensyn som muligt.  Derfor er netop udlusnings-opgaver noget af det, som vi anbefaler for eksempel i forbindelse med gamle vinduer. Vi oplever ofte, at vores kunder spørger, om de skal udskifte de gamle vinduer med nye eller få udført restaureringer af de eksisterende.

Nyd gavn
af vores erfaring

Egerbyg udfører udlusninger som i gamle dage

Udlusning er en metode, hvorpå man skærer ødelagt træ væk og erstatter det med noget nyt. Egerbyg er ekspert i den type klassiske håndværk, og vi laver opgaven til en fornuftig pris.

Udlusninger er en gammel traditionel håndværksmæssig metode, som bruges, når noget træ er ødelagt af for eksempel skadedyr, råd, svamp eller andet.

Ved hjælp af specialværktøj skæres det ødelagte træ væk og erstattes med noget nyt sundt træ. Ved en udlusning limes det nye stykke træ ind i for eksempel en dør– eller vinduesramme, bindingsværk-tømmer eller gulve. Når de to stykker træ er tilpasset hinanden, slibes overgangen, så den bliver så usynlig som mulig.

Gamle vinduer i kernetræ er fremragende kvalitet

Vores anbefalinger afhænger naturligvis af vinduernes stand, men vi vil gerne være med til at bevare de eksisterende vinduer, de steder, hvor det er muligt.

Det skyldes først og fremmest, at de gamle vinduer i solidt kernetræ er af glimrende kvalitet, og at man derfor ved at reparere og restaurere – bl.a. ved udlusning – får en kvalitet, som stort set ikke kan fås til en overkommelig pris i dag.

Desuden er det en mere miljø-skånsom løsning at bevare de eksisterende vinduer og evt. lave forsatsvinduer for at højne isoleringseffekten.

Udlusning af vinduer, døre og gulve til en fin pris

Når vi laver udlusnings-opgaver har vi altid vores bedste folk til arbejdet, da det kræver en god fornemmelse for træet og en stor lyst og interesse for de traditionelle teknikker indenfor tømrerfaget.

Bibeholdelse og fortsat træning i de gamle metoder indenfor dansk håndværk er netop en af vores kæpheste, og vi ser det derfor som en del af vores tanker om ansvarlighed at holde fast i de gamle principper, når de er mest effektive – og det sker faktisk oftere end man skulle tro.