Udskiftning af radiator – hvorfor skifte den ud?

Har du besluttet dig for at udskifte radiatorerne i din ejendom, er der en række overvejelser, du skal gøre dig på forhånd. At udskifte sine radiatorer kan være en beslutning om at sikre bedre energiforbrug eller spare penge på den lange linje. Lige meget hvad beslutningen bygger på, er der en række ting, du på forhånd skal undersøge og overveje, før du går i gang med at udskifte din radiator.

Hvorfor skifte radiatoren ud?

Der kan være flere årsager til, at man udskifter sine radiatorer. Når man tilflytter et hus eller en lejlighed, er der ofte radiatorer af ældre årgang hængende på væggen. Disse radiatorer kan fungere fint og uden problemer, men der er i høj grad chance for, at de fungerer med en mindre effektivitet i modsætning til nyere modeller.

Ligeledes er der muligheden for, at radiatorens udseende er af ældre dato og simpelthen ikke passer ind i lejligheden længere. Du ønsker måske en mere stilren og moderne radiator, som matcher dit hjem bedre, og sidst er der er altid muligheden for, at man bare ønsker at udskifte sin radiator, fordi den ikke længere virker.

Selvom det potentielt kan virke som et større projekt at udskifte sine radiatorer, så er det et projekt, som uden tvivl vil betale sig af i fremtiden. Det kan også betale sig, at skifte alle sine radiatorer på en gang, da man på den måde, kan justere eventuelle nye placeringer rundt om i hjemmet. Dette bliver også lettere når der alligevel skal spartles og males, hvor gamle radiatorer har været monteret.

Man kan spare penge ved at udskifte sin radiator

Som udgangspunkt er det værd at kigge på, om man på sigt kan spare penge ved at skifte sine radiatorer ud. Dette kan gøres med forskellige metoder, da man både kan tænke på en individuel radiator og se på effektiviteten, men ligeledes antal og placering er vigtige parametre.

En nyere radiator vil ofte have en bedre og mere jævn overfladetemperatur. Dette vil give en bedre varme i et givent rum, men det er ligeledes værd at overveje, om man skal skifte én stor radiator ud med flere mindre radiatorer.

Flere små radiatorer kan give en væsentlig bedre varmecirkulation i dit hjem, i modsætning til at have få store radiatorer, som bare står og brænder uden egentlig at varme hjemmet effektivt op. Dog skal man selektiv i udvælgelsen af små radiatorer, da ældre modeller ikke er særlig energieffektive.

Ligeledes er det også altid bedst, at placere en radiator under et vindue, så den kolde luft fra vinduet møder den varme luft fra radiatoren, og hermed skaber en form for barriere for kulden.

Når vi hjælper vores kunder med udskiftning af radiatorer, kommer vi altid med et kvalificeret forslag til, hvordan der bedst muligt sikres en effektiv varmefordeling.

Varmestyring

Udover kun at fokusere på den individuelle radiators varme evner, bør man også kigge på hvordan varmen distribueres rundt i hjemmet. Dette kan gøres ved hjælp af effektiv varmestyring. I dag findes der flere forskellige systemer, som kan bestemme, hvordan og hvornår et givent rum bliver varmet op.

Det kan også vise sig at være effektivt, når man kigger på varmeregningen. Dette kan for eksempel være en varmestyring, som automatisk skruer ned for varmen i perioder, hvor man ikke befinder sig i hjemmet, og ligeledes skruer ned for varmen i rum, som man ikke opholder sig i længere perioder.

Hvis alle de ovenstående punkter tages med i overvejelserne, kan man på sigt spare mange penge på sit varmeforbrug. Det kan også betale sig i forbindelse med en pris evaluering af ejendommen, hvis energimærket af hjemmet kan forbedres.

Hos Egerbyg specialiserer vi os i at energiforbedre din bolig, så du slipper for unødvendigt høje udgifter til varme. Vores kompetente VVS’ere yder både rådgivning og udførrelse af valg- og udskiftning af radiatorer. Vi står klar til at hjælpe, hvad enten der er tale om et større eller mindre projekt.

Få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

hurtigt prisoverslag
Størst tilladte upload: 20MB
Vil du modtage vores nyhedsbrev?
Ved at klikke Ja til nyhedsbrevet, giver du hermed samtykke til. at Egerbyg må sende dig én månedlig e-mail vedrørende tips og tricks til din bolig, nyheder, konkurrencer samt servicemeddelelser om Egerbyg. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at kontakte Egerbyg. Dine personoplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med Egerbygs persondatapolitik.
Få et hurtigt prisoverslag