Mindre varmetab med understrygning af tag

Understrygning eller overstrygning af ældre tegltage kan være med til at forlænge tagets levetid, hvis du oplever, at den originale mørtel revner og falder ud.
Med moderne, elastisk fugemasse kan du forebygge indtrængning af regn eller fygesne, ligesom du kan reducere støjniveauet fra fx trafikstøj.

Nyd gavn
af vores erfaring

Sådan forebygger du utætheder i taget

Lav et forebyggende tjek af taget en gang årligt, hvis understrygningen er udført med mørtel. Hvert femte år bør du undersøge fugerne grundigt og eventuelt få lavet en ny understrygning med elastisk fugemasse, der bevarer elasticiteten år efter år og på den måde er med til at gøre taget modstandsdygtigt overfor vind og vejr.

Understrygning eller overstrygning?

Uanset om dine tegl er understrøgne eller overstrøgne med mørtel, vil mørtelen med tiden få en fastere og mindre fleksibel struktmørtur. Derved bliver mørtelen dårligere til at absorbere de små bevægelser i tagfladen og risikoen for, at den revner og falder ud vokser. Hermed opstår der små huller mellem teglene og taget bliver utæt. Vand og fygesne kan derved trænge ind og blæsten kan få fat i tagstenene, der i værste fald blæser af.

Fugemasse fremfor mørtel ved understrygning

Når man i dag under- eller overstryger et tag, anvendes en elastisk fugemasse, der varmes op og presses ind mellem tagstenene under tryk.
Denne metode sikrer, at fugemassen klæbes fast til tagstenene og virker som et effektivt bindemiddel i mange år fremover.
Har du et ældre tegltag med mørtelskader, kan en understrygning med moderne fugemasse, tætne eventuelle utætheder og derved forlænge tagets levetid.

Overstrygning i flere farver

Den elastiske fugemasse som anvendes i dag, kan fås i flere farver. Det betyder, at fugerne med tiden falmer og falder ind i tagstenenes nuancer. Derved ses det ikke med det blotte øje, selvom der er tale om en overstrygning udført udefra.

Når du overstryger taget vil du formodentlig få en lavere varmeregning, ligesom trafikstøj reduceres betragteligt.

Se listen over murerarbejde vi udfører her.