Mere lys og luft med Velux vinduer

Når du overvejer at montere ovenlysvinduer i din tagkonstruktion, er der en række ting, du skal tage med i din planlægning.
Det handler bl.a. om afstanden mellem tagets spær, hældningen og det tagmateriale, der er anvendt.
Hos din entreprenør er vi særlige Velux-specialister og giver dig yderst kompetent rådgivning i forbindelse med monteringen af ovenlysvinduer.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Tagkonstruktion og valg af Velux

Et tag består ofte af både en tagbelægning i form af teglsten og et undertag, der har som formål at give ekstra beskyttelse mod indtrængende regn eller sne.

Er der et undertag i forbindelse med din tagkonstruktion, skal der være 100% tæthed mellem ovenlysvinduet og undertaget for at sikre en helt tæt konstruktion. Udover de tagets egenskaber skal du også tage hensyn til om, ovenlysvinduet indbygges i fx fugtige omgivelser eller omgivelser med megen solindstråling

Vippevinduer eller tophængte ovenlysvinduer?

Som udgangspunkt kan du vælge mellem vippevinduer eller tophængte ovenlysvinduer. Fordelen ved vippevinduet er, at de giver dig mulighed for bedre pladsudnyttelse – fx kan du med vippevinduer placere møbler nedenunder vinduet og stadig have god plads til at åbne og lukke det.

Det tophængte ovenlysvindue giver dig mulighed for at åbne vinduet helt op, så man kan ”gå helt ud” i vinduet og se langt til siderne. Det tophængte er måske særligt interessant, hvis vinduet skal fungere som flugtvej.

Højtplacerede ovenlysvinduer

I moderne byggeri er der ofte højt til loftet og her anvendes i stigende udstrækning ovenlysvinduer med elektronisk betjening.

Den elekroniske betjening kan udvides til ikke kun at omfatte åbne/lukke funktionen, men også til at omfatte indvendig og udvendig solafskærmning, så der er et væld af bekvemmeligheder tilknyttet kvalitetsprodukterne fra Velux.

Egerbyg er Velux dagslys-rådgiver

Det betyder, at vi har gennemgået en række efteruddannelsesmoduler, som gør os særligt kompetente i hel produktporteføljen fra Velux.

Du får således helt opdateret viden omkring produkterne og en meget kvalificeret udførende partner, når du vælger Egerbyg som din entreprenør.

Se flere mulige løsninger, som vi udbyder i samarbejde med Velux her.