Minimer tagets varmetab med vindbrædder

Hvis du vil forbedre isoleringen af dit tag, bør du overveje at opsætte et vindbræt, der forhindrer vinden i at blæse ind under eller gennem isoleringen.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvad er et vindbræt?

Vindbrættet er en træplade – typisk i krydsfiner eller træfiber – som er placeret mellem spærene yderst på taget.

Vindbræddernes funktion er at sikre isoleringen mod gennemblæsning og at luften cirkulerer over eller under isoleringen. For at få den optimale effekt, er det derfor vigtigt, at vindbrættet slutter helt tæt ind mod spærene. I praksis gøres dette ved, at der fuges mellem spær og vindbræt.

For at sikre tilstrækkelig ventilation af tagrummet over isoleringen bør der være en afstand på mindst 5 cm mellem vindbrættet og tagbeklædningen.

Hvorfor opsætte vindbrædder?

Med de senere års fokus på energioptimering har tag og loft fået stor opmærksomhed.

Dette skyldes, at varmen jo altid stiger opad og at der derfor er en stor gevinst ved at hindre eller i hvert fald minimere varmetabet denne vej. Opsætning af vindbrædder er en effektiv foranstaltning i den forbindelse.
Man siger, at varmetabet gennem taget er omkring 10-15% højere end varmetabet gennem ydervæggene, så tallene taler her helt for sig selv.

Skal du have opsat vindbræt?

I forbindelse med renovering af dit tag kan det være en god ide at energioptimere ved at montere et vindbræt.
Er du usikker på om du selv har mod på at udføre denne opgave, kan vi hjælpe dig hos Egerbyg.
Du er altid velkommen til at kontakte os for en snak om, hvordan vi bedst kan forbedre isoleringen af dit tag eller loft.
Hvis du ønsker at skrive til os, kan du vælge kontaktformularen på siden her eller du akn sende os en mail. I begge tilfælde er det en god ide at medsende billeder og en skitse med mål sammen med en beskrivelse af arbejdet. På baggrund af dette, kan vi i mange tilfælde give dig et tilbud.