Vedligeholdelsesfri vindskeder

Gør det nemt for dig selv at være husejer og tænk på at vælge materialer,  der kræver et minimum af vedligeholdelse – start med vindskeder i fibercement.

Med vinskeder i fibercement slipper du for at skulle op på stigen og male dine vindskeder med maling, træbeskyttelse eller olie.

Fibercement er basseret på naturmaterialer og fås i mange forskellige farver, udformninger og kvaliteter.

Vindskeder i fibercement er særlig gode til at udstå det danske vejr, der involvere både vind, regn og sol.

Send os en mail med billeder af husets vindskeder sammen med en beskrivelse og en tegning med mål allerede i dag – så kommer vi hurtigt i gang med dit projekt.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Slip for maling af træværk

I dag findes mange muligheder for at vælge vedligeholdelsesfrie materialer, der ikke skal males med træbeskyttelse, maling eller olie. Vælger du fibercement, kan det fås som tagplader, brædder eller beklædning til andre dele af huset, kan det dog være nødvendigt at afrense brædderne for mos og alger – hvilket er særligt aktuelt ved nordvendte facader.

 

Fibercement, der ligner træ

Med fibercementbrædder til vindskeder slipper du for at skulle stå på en stige og male træværk hvert tredje eller 5 år – afhængigt af, træsort og behandling. Det er uden tvivl en byrde, som også du med glæde vil slippe for.
Fibercement får i mange forskellige farver, udformninger og kvaliteter. Du kan rent faktisk vælge en udformning, der ligner træ – såkaldt Hardieplank.

Med brædder i fibercement slipper du for vedligeholdelse, men det er til gengæld et materiale, der ikke patinerer og ændrer udseende på samme måde som du kender det fra træværk.

Vindskeder, der modstår vind og vejr

Med det danske klima udsættes dine vindskeder for lidt af hvert.
Samtidig er det en af de vigtigste dele af din tagkonstruktion, da vindskeden som afslutning på taget er en ekstra beskyttelse, der forhindrer vand og sne i at trænge ind i tagkonstruktionen.

Trænger der vand eller fygesne ind i trækonstruktionen kan det på sigt medføre fugtgener, som kan udvikle sig til råd og svamp i træværket.

 

Vindskeder uden råd og svamp

Fibercementbrædder er et super materiale. Baseret på naturmaterialer som cement og vand, der er bundet sammen af cellulosefibre, som gør fibercementen stærkere og mere holdbar end beton alene.

Derudover tillader de organiske egenskaber bygningen at ånde og modvirker dermed fugtgener forårsaget af de mere og mere tætte bygninger i moderne byggeri.

At svampevækst samtidig har svært ved at sætte sig på overfladen af fibercement, bidrager yderligere til dets unikke egenskaber.