Vindskeder i topform sikrer dit tag mod vind og vejr

Når det er tid til at få skiftet vindskederne på din tagkonstruktion, står vi parate til at hjælpe dig hos Egerbyg. Vi har vi et højt serviceniveau og arbejder engageret. Vi tager ejerskab og bidrager med tips og tricks, så du kan være på forkant med vedligeholdelsen af din bolig.

Vedligeholdelsesfrie vindskeder

Vindskeder fra Cembrit

Vindskeder fra Cembrit er fremstillet i fibercementbrædder, fremfor traditionelle vindskeder i træ. Fibercementbrædder, som også går under navnet eternitplader, er stort set vedligeholdelsesfrie, og du undgår besvær med fx at skulle male brædderne. Materialet er desuden meget modstandsdygtigt overfor svamp og råd, da det er fremstillet af kalk, vand og cellulosefibre.
Fibercementbrædder hører ikke til i den dyre ende af byggematerialer. Du kan vælge mellem et utal af farver og nogle af brædderne er forarbejdet på en måde, så de ligner træ.

Vindskeder i Hardieplank

Hardieplank er et slidstærkt materiale, der er meget velegnet til det danske vejr. Netop vind og vejer påvirker fibercementen meget lidt, men farven på vindskederne kan ad åre ændres en smule.
Holdbarheden på brædderne er op mod 50 år og de fleste producenter giver i dag en garanti på Hardieplank på 10 år.

Fibercement fremstilles i dag af uskadelige råstoffer som cement og vand, der bindes sammen af cellulosefibre. Dertil kommer forskellige fyldstoffer fx farvestoffer og fibercement fås i mange forskellige farver og udformninger. Nogle af typerne har en glat overflade, mens andre ligner træ og det er denne type, der kaldes for Hardieplank.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvad er en vindskede?

Vindskeden er en del af husets tagkonstruktion og fungerer som afdækning af gavlens kant.
Måske kender du den bedre under navnet sternbrædder.

Uanset hvad du kalder den, hører den til den mest udsatte del af taget, og anvender du træ, er det ikke usædvanligt, at de skal skiftes med få års mellemrum.

Din entreprenør fra Egerbyg er klar til at påtage sig opgaven og rådgiver også om valg af materialer. Udover de forskellige træsorter, kan vindskederne udføres i metal fx zink eller eternit.

Vindskederne bør tjekkes jævnligt

Hos din entreprenør har vi erfaring for , at vindskederne er yderst udsatte for vejr og vind. Det er derfor vigtigt, at du får tjekket deres tilstand jævnligt, og helst en gang om året.

At forebygge fremfor at reparere er altid den billigste løsning, selvom intet tag naturligvis holder evigt. Alt efter tagets materialer skulle de flestes tage dog holde i op mod 30 år, og her er det netop vedligeholdelsen af fx sternbrædderne, der er afgørende.

Egerbyg kommer gerne forbi til et tag-tjek

Inden du bevæger dig ud for at tjekke tage, skal du være sikker på, at dine værkstøjer er i orden – din stige skal være stærk og stabil, og vi anbefaler, at du har en makker til at holde stien, inden du bevæger dig op i højderne.

Læs om andet entreprenørarbejde vi udfører.