Vinduer – træ indvendig; alu udvendig

Med vinduer i træ/alu kombinerer du det bedste fra to verdener – aluminiummets vejrbestandige og elegante ydre; træets traditionelle look og organiske egenskaber indvendigt.

 

Nyd gavn
af vores erfaring

Hvordan er vinduer i træ/alu konstrueret?

Når du er på udkig efter vinduer med aluminium udvendigt og træ indvendig, er der flere leverandører at vælge i mellem.

Det betyder også, at vinduernes konstruktion varierer en smule – alt efter hvilket fabrikat du vælger.
Konstruktionsmæssigt er der enten tale om et trævindue med såvel karm som ramme af træ, hvorpå der er monteret en ydre beskyttende alu-kappe.
Omvendt er der også muligheden for at erhverve sig et vindue med en aluprofiler, der på indersiden er beklædt med kunststofprofiler. Kunststoffet er med til at bryde den kuldebro, som aluminiummets dårlige isoleringsevne desværre ofte medfører. Karmen er lavet af træ på disse typer.

Hvorfor vælge vinduer i træ/alu?

Når du vælger en kombination af træ og alu, får du det lette og meget vejrbestandige aluminimum yderst. Aluminium er rustfrit og påvirkes ikke nævneværdigt af vind og vejr. Vinduerne med disse rammer er således særdeles holdbare med en pulverlakeret overflade.
Træet er oftest fyrretræ, der giver et traditionelt og hyggeligt skandinavisk udseende indefra.

Hvad skal jeg vide om vinduer i træ/alu?

En af ulemperne ved at vælge vinduerne med aluminium yderst er metallets meget ringe isoleringsevne. I praksis betyder det, at der nemt kan opstå kuldebroer langs vinduesrammen. Disse kuldebroer nedsætter komforten betydeligt og kan medføre problemer med kondens og dug, som netop opstår i mødet mellem kold og varm luft.
Du kan med fordel undersøge markedet grundigt, da man arbejder på at kompensere for aluminiummets dårlige isoleringsevner ved at fore med profiler i forskellige kunststoffer.

Vedligeholdelse af træ/alu vinduer

Vælger du at kombinere træets gode isolerende egenskaber udvendigt med aluens vejrbestandige karakter, får du et vindue, der er så godt som vedligeholdelsesfrit og det er bestemt værd at tage med i overvejelserne, når du skal på indkøb.
Vi anbefaler altid, at du sætter dig grundigt ind i de forskellige produkter på markedet og besøger steder – byggemarkeder og udstillinger – hvor du kan se vinduerne ”live”.

Du kan vende tilbage til oversigten over forskellige vinduestyper her