Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet er blevet enige om en finanslov for 2021. Aftalen er en central brik i regeringens grønne genstart og omfatter blandt andet en midlertidig lempelse af BoligJobordningen – bedre kendt som håndværkerfradraget i daglig tale.
Med aftalen ønsker regeringen og de støttende partier at tage målrettede tiltag hen imod en grøn omstilling inden for byggeri.
Lempelse af BoligJobordningen for 2021 inkluderer at:
Regeringen og de støttende partier har i alt afsat 340 mio. kr. i 2021 til at finansiere lempelsen.
Kortsigtet vil forbedringen af håndværkerfradraget holde hånden under mange håndværksvirksomheder i yderområderne, mens forbedringen vil gavne klimaet på den lange bane.
Regeringen og de støttende partier har med Finansloven for 2021 aftalt at afsætte en pulje på 50 mio. kr. til at fremme bæredygtigt og kvalitetsbevidst byggeri. Udover at styrke den grønne omstilling af helårsboliger, vil det også være muligt for såvel privatpersoner som boligforeninger at søge midler fra Bygningspuljen.
For at kunne søge tilskuddet, skal din bolig være registreret som helårsbolig i BBR. Derudover skal du være opmærksom på, at:
Med Bygningspuljen kan du ansøge om tilskud til en lang række energiforbedringer, som bl.a. inkluderer:
Tilskuddets størrelse afhænger af typen og størrelsen af din energiforbedring, og kan dække op til 30% af din investering i energieffektiviseringen af boligen eller ejendommen. Tilskuddet uddeles efter princippet om “først-til-mølle”. Ansøg om tilskuddet her, men vær opmærksom på, at du først kan ansøge i 2021.
Regeringen har afsat 150 mio. kr. årlig i 2021-2022 samt 5 mio. kr. årligt fra 2023 til en tilskudspulje målrettet energirenoveringer i regionale og kommunale bygninger med laveste energimærker samt bygninger der opvarmes med olie- og gasfyr.
Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag
Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag