Bestilling af egne materialer og produkter

Når du vælger at bestille varer og materialer selv, bliver dette kaldt en bygherreleverance. Som udgangspunkt benytter vi os ikke af bygherreleverancer.

Bygherreleverancer vil kun være muligt på enkeltstående materialer og produkter. I stedet anbefaler vi, at du bestiller dine materialer sammen med Egerbyg, så du er garanteret, at dit byggeri lever op til det gældende byggereglement, de gyldige krav til materialer og produkter samt, at materialerne såvel som udførelsen lever op til de aktuelle love og krav.

Skulle dine materialer eller monteringen heraf ikke leve op til diverse krav, vil konsekvensen være et dårligt resultat, der ikke er langtidsholdbart. Derudover vil din garanti forfalde ligesom værdien af boligen vil sænkes.

Produktkendskab og produktforståelse

Produktkendskab og produktforståelse er essentielt ved bestilling af egne materialer og produkter.

Det er yderst vigtigt, at du har en stor produktforståelse og et godt produktkendskab, inden du vælger at bestille dine egne materialer. Du skal som minimum tage stilling til, hvilke former for materialer du ønsker at benytte – og i typen af rum disse skal monteres.

Når du har taget stilling til dette, bør du undersøge, om der er specifikke krav for brug af materialerne i det udvalgte rum. Ligeledes anbefaler vi, at du har kendskab til materialerne og de elementer, der skal benyttes til montering af disse. Du bør fx undersøge følgende spørgsmål:

 • Hvilke krav er der til det specifikke rum/areal, hvor monteringen skal finde sted?
 • Hvilke krav er der til det specifikke materiale, der skal benyttes i det pågældende rum?
 • Kan mine materialer godkendes, når det omhandler brandsikkerhed?
 • Hvilken kvalitet er materialerne i, når jeg køber dem fra en gør-det-selv-butik i forhold til den kvalitet min håndværker kan få leveret fra specialiserede forretninger?
 • Har jeg det rigtige overblik over, hvilke typer af materialer der findes på markedet?
 • Er det nok, at mine materialer er CE-mærket eller skal de ligeledes have en MK-godkendelse?
 • Er leverandørgarantien tilstrækkelig, eller er det bedre at benytte mig af Egerbygs garanti ved, at de leverer mine materialer?
 • Hvilke faktorer kan påvirke min garanti, når jeg selv bestiller varerne hjem?

Ovenstående er udelukkende et udpluk af overvejelser, du bør gøre dig, når du selv overvejer at bestille dine produkter.

Hvis vi ikke har kendskab til din præcise renoveringssituation og dit ønske af materialer, kan vi ikke besvare ovenstående spørgsmål fyldestgørende. Alligevel vil vi berøre de forskellige emner i nedenstående tekst.

Montering i specifikke rum

Alle rum i din bolig kræver forskellige regler for udførelse og montering af materialer. Hvis du fx ønsker at renoverer dit badeværelse, skal du være særlig opmærksom på, om dine materialer er godkendte i vådrum, eller om materialet vil tage skade af den fugtige atmosfære.

Hvis du fx ønsker at sætte en gipsvæg op, skal du undersøge, om det er et krav at du monterer én eller to gipsplader.

Krav til materialer

Der er ofte specifikke krav til de købte materialer. Dette omhandler både materialets kvalitet, hvor materialet benyttes og hvordan materialet er monteret.

Der er fx meget specifikke krav til materialerne på badeværelset, pga. fugtigheden i rummet. Der vil ikke kun være krav til de store elementer på dit badeværelse, men også de helt små detaljer, såsom fuger, membranen og underlaget som materialerne tilkobles.

Materialer og brandsikkerhed

Når du skal renovere eller istandsætte din bolig, bør du sikre dig, at du kender reglementet for brandsikkerhed.

Der er mange muligheder for at inkludere brandsikkerhed i dit byggeri, og hos Egerbyg kan vi varmt anbefale, at du tager dine foranstaltninger på dette område.

Vi anbefaler, at du benytter brandsikre gipsplader i stedet for de ordinære gipsplader. Hvis du skal have lavet en ny tagkonstruktion, kan du med fordel vælge at opdele taget med brandskillende vægge.

Hvis du benytter dig af brandsikre materialer, kan du reducere ildebranden og spredningen heraf. Sørg altid for at holde dig opdateret på de nyeste regler for brandsikkerhed.

Kvaliteten på materialer

Kvaliteten på materialer hænger ofte sammen med pris – men ikke altid. For selvom du vælger det dyreste materiale i din lokale gør-det-selv butik, vil du stadig kunne opleve materialer, der er i ringere kvalitet, end hvis du bestiller gennem Egerbyg.

Vi bestiller vores materialer hos specialister, så vi altid får den bedste kvalitet, der giver den længste levetid. Hos Egerbyg har vi nøje udvalg vores leverandører, og vi har gennem mange år forhandlet fordelagtige priser.

Derfor bør du overveje at bestille dine materialer og produkter sammen med Egerbyg, så du får en fornuftig pris og materialer i høj standard.

Overblik over markedets materialer

Det kan være en stor mundfuld at gå igennem alle de materialer, der findes på markedet. Ikke alene er der uhørt mange mærker og modeller, men der sker også hele tiden forbedringer af materialer. Derudover kræver det også et godt produktkendskab at kunne splitte “fårene fra bukkene”.

Hos Egerbyg følger vi aktivt og opsøgende med i, når der lanceres eller forbedres nye produkter. Ligeledes har vi erfaringer med diverse modeller og mærker, hvilket har givet os en fortræffelig produktforståelse og et særligt produktkendskab.

Mærkning af materialer

Når det kommer til materialevalg, kan du med fordel undersøge, hvilke produktgodkendelser, materialet kommer med.

CE-mærkningen finder du på materialer, der er fremstillet med henblik på at blive permanent indbygget i bygninger. Derfor skal du være opmærksom på, om dit byggeprojekt kræver CE-mærkning på dine produkter.

De fleste træprodukter er mærket med CE-mærket efter de gældende produktstandarder. Vær dog opmærksom på, at der fortsat er enkelte typer af materialer, som endnu ikke er blevet mærket. Vær derfor observans, når du skal købe træmaterialer.

En MK-godkendelse kan findes på produkter, der i forvejen er CE-mærket. MK-godkendelse er en frivillig dansk ordning, der dokumenterer, at produktet lever op til den danske lovgivning.

Hos Egerbyg benytter vi os altid af materialer og produkter med en MK-godkendelse, og vi anbefaler, at du vælger at gøre det samme.

Leverandørgaranti

Når du selv bestiller dine materialer, påtager du dig selv leverandørgarantien, hvilket betyder, at vores garanti ikke vil dække materialerne og produkterne.

Vores garanti vil kunne dække det arbejde vi har påtaget os, i form af montering/demontering af produktet. Derudover er der risiko for, at du kan ende med kostbare løsninger, hvis du modtager materialer med produktionsfejl.

Her vil leverandørgarantien igen tilfalde bygherren og ikke Egerbyg. Derfor vil demontering af det gamle produkt og monteringen af det nye, blive anset som ekstraarbejde.

Påvirkning af garanti

Det kan være udfordrende at nævne en fyldestgørende liste over, hvilke faktorer der kan påvirke din garanti ved egen levering, når vi ikke har kendskab til dit specifikke materialevalg. Alligevel vil vi nævne de mest oplagte herunder:

 • Forkert montering – evt. som følge af forkert montagevejledning
 • Forkerte typer af materialer (fx almindelige gipsplader på et badeværelse)
 • Forkert sammensætning af materialer (fx forkert tape til dit dampspærre)
 • Ved overtrædelse af krav og lovgivning
 • Ved manglende certificering og mærkninger på materialerne

Det sikre valg er Egerbyg

Hos Egerbyg har vi en mangeårig erfaring i byggebranchen og et ry for at udføre håndværk i suveræn kvalitet. Selvom vi har nogle af de bedste håndværkere i branchen, ville vores resultat alligevel ikke kunne gøre vores kunder tilfredse, hvis ikke vi benyttede os af de rigtige produkter.

Så hvis du vil være sikker på at dit byggeri lever op til diverse krav og har den bedste dækning og garanti, så er Egerbygs levering af materialer og produkter det rigtige valg for dig.

Få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

hurtigt prisoverslag
Størst tilladte upload: 20MB
Vil du modtage vores nyhedsbrev?
Ved at klikke Ja til nyhedsbrevet, giver du hermed samtykke til. at Egerbyg må sende dig én månedlig e-mail vedrørende tips og tricks til din bolig, nyheder, konkurrencer samt servicemeddelelser om Egerbyg. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at kontakte Egerbyg. Dine personoplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med Egerbygs persondatapolitik.
Få et hurtigt prisoverslag