Døre og vinduer

“Håndværksmæssigt leverede Egerbyg en gedigen indsats af meget fin kvalitet, samtidige blev kritiske deadlines overholdt.”

Forretningsfører af Bernadotteskolen

Kurt Gerhardt Jensen

Døre og vinduer

“Håndværksmæssigt leverede Egerbyg en gedigen indsats af meget fin kvalitet, samtidige blev kritiske deadlines overholdt.”

Forretningsfører af Bernadotteskolen

Nye døre og vinduer

Hvis du går og drømmer om at få nye døre og vinduer, bør du læse med her, så du kan få et overblik over, hvordan processen forløber.

Ring til din entreprenør og tag en snak om mulighederne for nye vinduer og/eller døre. Send os gerne en e-mail af de vinduer og døre, du vil have skiftet.

Sørg for, at mailen er forsynet med mål, billeder samt produktnavnet på de nye døre og vinduer. Ud fra din mail og dine billeder, vil vi indhente et tilbud fra leverandøren, og derefter fremsender vi tilbud og tegninger af dine døre og vinduer, så du hurtigt kan få en idé om, hvad udskiftningen kommer til at koste.

Det er vigtigt, at du læser tilbuddet igennem, gennemgår tegningerne grundigt og sikrer dig, at vinduerne eller dørene er som du ønsker og forestiller dig. Hvis du har spørgsmål til tilbuddet eller tegningerne, gennemgår vi dem glædeligt med dig.

Smag og behag er individuelt og derfor er det dit ansvar at sikre dig, at tilbuddet og tegningerne stemmer overens med dine ønsker. Vi vil altid anbefale, at du tager på en byggeudstilling, så du kan se dørene og vinduerne i virkeligheden, så du kan få en fornemmelse af materialet.

Ændringer til det fremsendte tilbud:

Hvis du har ændringer til det tilsendte tilbud, skal dette meddeles via. mail. Herfra vil vi indhente nye priser hos leverandøren og fremsende det nye tilbud med tegninger af døre og/eller vinduer. Dette skal du gennemgå grundigt, inden du skriftligt godkender tilbuddet via. mail. Husk at anføre tilbudsnummeret i mailen.

Godkendelse af tilbuddet

Når du har godkendt tilbuddet skriftligt, vil vi komme ud og foretage en gratis kontrolmåling. Ud fra disse mål bestiller vi vinduerne og/eller dørene hos leverandøren.

Ved bestilling vil vi få en nærmere leveringsuge og dato fra leverandøren omkring én uge inden levering. Der kan dog ske nedbrud eller fejl i produktionen hos leverandøren, som kan medføre en forsinkelse af vores arbejde, uden vi er skyld i dette.

Når vinduerne eller dørene er leveret, vil vi som udgangspunkt altid komme og montere dit nye vindue/dør den næste hverdag, så vi kan minimere risikoen for tyveri og hærværk.

Skulle der forekomme hærværk eller tyveri af dine vinduer eller døre, skal dette anmeldes til din egen forsikring, da de leverede materialer er inkluderet i din ejendom, så snart de er leveret på din adresse.

Mine nye vinduer/døre er ikke som forventet

Vi anbefaler altid, at du har set dit nye vindue eller din nye dør i en forretning eller på en byggeudstilling, så du er sikker på, at farven, materialet og formen lever op til dine ønsker. På denne måde undgår du, at døren eller vinduet er anderledes end du havde forventet.

Du bør også altid se dit tilbud igennem grundigt, så du er sikker på, at du godkender tilbuddet med et vindue i det rigtige mærke, model og farve.

Hvis du har godkendt et tilbud med tegninger af døre og vinduer, som ikke lever op til dine forventninger, er dette ikke Egerbygs ansvar. Derfor understreger vi vigtigheden af, at du er sikker på dit valg, og at du kan kigget tilbuddet igennem, inden du accepterer tilbuddet, så du ikke står med de ”forkerte” døre eller vinduer.

Hjælp til opmåling af døre og vinduer

Uanset om du skal have nye døre eller vinduer, er en korrekt opmåling en forudsætning for, at du får materialer og/eller produkter, der passer i størrelsen.

Det er din opgave at foretage de første opmålinger til nye døre eller vinduer. Når tilbuddet er godkendt, kommer vi ud og foretager en gratis opmåling, så vi er sikre på, at dine mål er korrekte.

Demontering af døre og vinduer

Du bør vide, at der kan opstå revner i den pudsede facade eller områder, hvor pudset falder af. Vi demonterer altid døre og vinduer med den største forsigtighed, men en sjælden gang imellem kan der opstå små skader på den omkringliggende facade.

Disse skader kan opstå som følge af, at murværket er pudset helt ind til falsen, hvilket betyder, at vi ikke kan fjerne døren eller vinduet uden at beskadige dele af facaden.

I kølvandet på en demontering af døre og vinduer ser vi til tider, at sålbænken sidder løst. Dette er en skade, som vi ikke kan konstatere inden vi fjerner vinduer og døre, og som vi derfor ikke kan tage højde for i vores tilbud.

Da vi ikke ønsker at forhøje et beløb svarende til, hvad det koster at udbedre eventuelle skader, må du påregne en ekstraregning for udbedring af skaden, hvis uheldet skulle være ude.

For at lette arbejdet med demonteringen af dine døre eller vinduer forventer vi, at du selv har afmonteret diverse ledninger, kabler eller øvrige effekter, som besværliggør vores arbejde med at fjerne døre og vinduer.

Bygning set nedefra

Renovering af vinduer og døre

Renovering af vinduer og døre udføres altid på forbrugt tid og materialer, da det er vanskeligt at give en realistisk pris på forhånd.

Vinduer

Vinduer som bærende konstruktioner

Ved nogle parcelhuse opført i 1960erne og ’70erne ser vi, at vinduesrammerne indgår som en del at husets bærende konstruktion. Derfor bør du være opmærksom, når du skal udskifte vinduer af denne type.

Det er oftest i huse med store, ekstra kraftige vinduespartier, hvor tagrammen ligger direkte på vinduerne uden murværk imellem sig, at problemet forekommer. Derfor vil vi til enhver tid anbefale at du får en ingeniør, arkitekt eller byggesagkyndig til at undersøge om dine vinduer er bærende eller ej, hvis du har mistanke herom.

Hvis du vælger at skifte bærende vinduer uden at forstærke husets konstruktion, kan revnede vinduer, hængende tag og sætningsskader være ubehagelige og kostbare følgevirkninger.

I dag må vinduer ikke være en del af husets bærende konstruktion, så derfor fremstilles denne type ikke længere.

Vinduer som redningsåbninger

Ifølge bygningsreglementet skal din bolig have mindst én redningsåbning direkte ud til det fri beboelsesrum og køkken. Åbningen kan ikke erstatte en flugtvej, men har den funktion, at du i tilfælde af brand kan give dig til kende overfor redningspersonale; ligesom redningspersonalet kan få adgang til din bolig gennem denne åbning.

Radiatorer under vinduer

Radiatorerne i din bolig er som oftest placeret under vinduerne. Placeringen af radiatorerne under vinduerne modvirker kuldenedfald, der uundgåeligt kommer fra vinduespartiet.

Her bliver den kolde nedfaldne luft opvarmet af radiatorerne og sendt ud i rummet. Hvis du i forbindelse med udskiftning eller renovering af vinduespartier ønsker at få flyttet dine radiatorer, fraråder vi dette, da den ovennævnte effekt vil forsvinde – også selvom radiatorerne er korrekt dimensionerede i forhold til rummets størrelse.

Effekten vil ligeledes reduceres betydeligt, hvis du udskifter radiatoren til en mindre.

Ønsker du alligevel at flytte radiatorer eller skifte til mindre størrelser, påtager vi os kun opgaven som hovedentreprenør, såfremt der kommer en rådgiver med på projektet. Vi henviser gerne til en rådgiver, der kan hjælpe dig med at foretage det bedst mulige valg af radiatorstørrelse og placering.

Vinduer i lasurfarver

Når du skal have nye vinduer med Egerbyg, gør vi alt, hvad vi kan for at sikre dig et produkt, der lever op til dine forventninger. I forbindelse med lasur-lakerede vinduer har vi gentagende gange desværre oplevet, at det færdige produkt ikke har levet op til kundens forventninger grundet uregelmæssigheder/afvigelser i farverne. Vi har derfor valgt ikke at lave lasur-lakerede vinduer.

Døre

Tilretning af skæve døre/dørblad

Skæve døre hører med, hvis du bor i en ældre bolig. Træ er et levende og organisk materiale, hvilket betyder, at dørene i en bolig vil blive påvirket af omgivelserne. Døre kan derfor blive skæve og/eller slidte. En tilretning af dørblade kan godt udføres, men dette er en vanskelig opgave at få helt perfekt.

Derfor anbefaler vi, at du udskifter døren fremfor at reparere, da resultatet af de skæve døre sjældent bliver tilfredsstillende. Som hovedregel vil du skulle udskifte både dør og karm for at få det bedste resultat.